0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Ekim 2019 Salı 15:24:00 - Güncelleme:15 Ekim 2019 Salı 15:25:00

Münbiç nerede? Münbiç nereye bağlı? Münbiç'in haritadaki yeri

Münbiç nerede? Münbiç nereye bağlı? Münbiç haritadaki yeri, merak ediliyor. Barış Pınarı Harekatı kapsamında Resulayn ve Tel Abyad’ı terör örgütü PYD’den temizleyen Suriye Milli Ordusu, yönünü işgal altındaki Münbiç’e çevirdi. Terör örgütü tarafından rejim güçlerinin davet edildiği Münbiç için, Suriye Milli Ordusu son hazırlıkları tamamladı. Haberi gören vatandaşlar Münbiç hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki, Münbiç nerede? Münbiç Suriye'nin neresinde? sorularının yanıtı haberimiz içerisinde yer alıyor..

Münbiç nerede? Münbiç nereye bağlı? sorularının yanıtı ve Münbiç haritadaki yeri ve son dakika haberleri arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor. Barış Pınarı Harekatı kapsamında Resulayn ve Tel Abyad’ı terör örgütü PYD’den temizleyen Suriye Milli Ordusu, yönünü işgal altındaki Münbiç’e çevirdi. Terör örgütü tarafından rejim güçlerinin davet edildiği Münbiç için, Suriye Milli Ordusu son hazırlıkları tamamladı. Haberi gören vatandaşlar Münbiç hakkında araştırma yapmaya başladı. Münbiç nerede? Münbiç Suriye'nin neresinde? diye merak edenler için detaylar haberimizde yer alıyor. 

MÜNBİÇ NEREDE?

Menbic veya Menbij olarak adlandırılan bu şehir; Halep ilinde, Fırat nehrinin 30 km batısında yer almaktadır. Suriye'nin kuzeyinde bulunan bu bölge, Türkiye'ye yaklaşık 40 km mesafede yer alıyor.

Münbiç kenti, Osmanlı Devletinin son dönemlerinde bir kaza iken, 93 Harbi sonrası bu bölgeye Çerkesler yerleştirildi. İç savaş öncesi gerçekleştirilen nüfus sayımına göre, kentte yaklaşık 100 bin kişi yaşamaktaydı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX