0530 708 54 54
0530 708 54 54
03 Mart 2022 Perşembe 12:00:00 - Güncelleme:03 Mart 2022 Perşembe 13:03:00

MHP lideri Bahçeli: Rusya sözünde durmadı

MHP Lideri Devlet Bahçeli Ukrayna Rusya savaşında Putin'in haksız olduğunu söyleyip 5 madde halinde yapılması gerekenleri sıralayarak "Rusya ve Ukrayna ile masaya oturabilecek tek ülke Türkiye'dir." dedi. Rusya'nın sözünde durmadığını belirten Bahçeli, "İşgal planını tatbik etti. Birleşmiş Milletler ise yasadışı askeri harekat karşısında, cılız ve zayıf kınama mesajlarından başka hiçbir şey yapamamış, suya sabuna dokunan hiçbir irade gösterememiştir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 8. gününde, " Birleşmiş Milletler ise yasadışı askeri harekat karşısında, cılız ve zayıf kınama mesajlarından başka hiçbir şey yapamamış, suya sabuna dokunan hiçbir irade gösterememiştir" dedi.

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar;

Rusya işgal planını 2014'ten beri planl şekilde uygulamıştır. Donbas'ı koparmaya çalışmak bölücülüktür.

Putin'in NATO'dan duyduğu rahatsızlık sır değildir.

BATI UKRAYNA'YI RUSYA'NIN KUCAĞINA BIRAKTI

Batı Ukrayna'yı Rusya'nın kucağına bırakmıştır. Bu 8 yıldır kanayan bir yaradır. Bağımsız kararlar alamaması Ukrayna'nın talihsizliğidir.

BM YAPISI DEĞİŞMELİ

Ukrayna'nın işgaline etkisiz tepki bize ipuçları veriyor. Rusya'nın BM konseyinde pasivize edilerek bu konseyin ana yapısının değişmesi gerekiyor. Dünyanın geleceği 5 ülkenin kararlarına terk edilemez.

Rusya derhal ve ön şartsız işgali sonlandırmalıdır.

Müzakere arayışları memnuniyet vericidir. Ancak barış için yüreklere su serpen bir karar alınamamıştır.

KİLİT ÜLKE TÜRKİYE'DİR

Gelişmeler göstermiştir ki hem Rusya hem de Ukrayna ile temas kuracak, etki edecek ve doğrudan katılacak tek ülke Türkiye'dir. Sayın Cumhurbaşkanımızın samimi barış arayışları, istikrarın, huzurun anahtarıdır. Türkiye'nin hakemliğinde bir müzakere iklimi oluşturulması çok önemlidir.

TÜRKİYE BİR CEPHE ÜLKESİ OLMAYACAK

Ayrıca Türkiye bir cephe ülkesi olmayacaktır. Bu savaş dolayısıyla Türkiye hak ve menfaatlerinden, müttefiklerinden vazgeçmeyecektir. Zalimlerin hasmı, mazlumların dostu ve sığınağıyız.

DAHA KAR TEMİZLİĞİ YAPAMAYANLAR, HÜKÜMETE KARA ÇALMA DERDİNDE

Türkiye Ukrayna krizinde milli bir duruş sergilemiş. Uyarılarını yeri ve zamanında yapmıştır. Zillet ittifakı ise vatandaşlarımızı büyük bir özveriyle savaş bölgesinden ülkeye getiren hükümete kara çalanlar İstanbul'a kar yağdığında iki sokağı temizlemekten aciz kaldığını unutmuştur.

S-400 DÜŞMAN NEREDEYSE ORAYA DÖNECEK

S-400 ihtiyaç halinde kullanılacak bir sistemdir. Kime karşı kullanılacak diyorlar. YPG bize mi saldıracak diyen Kılıçdaroğlu bunu söylüyor. Tehdit nereden geliyorsa, düşman neredeyse s-400 oraya dönecektir.

MONTRÖ KONUSUNDA TÜRKİYE'NİN TUTUMU BERRAKTIR

Muhalefetin Montrö hatırlatması tuzaktır. Türkiye'nin Montrö konusundaki tutum ve tavrı berraktır. Ahlaksız, mesnetsiz ve ahlaken çarpık eleştiriler sorumlu muhalefet anlayışıyla da çelişmektedir.

Ukrayna'da son seçimin galibi ve mağlubu (muhalefeti) birlikte çelik yelek giyerek ülkesini savunurken Zillet ittifakı neredeyse ülkesini sırtından hançerleyecektir.

GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM ÖNERİLERİ GÜÇSÜZ TÜRKİYE'NİN BELGESİDİR

Güçlendirilmiş parlamenter sistem önerisi bir kağıt parçasından ibarettir ve Türkiye'nin güçsüzleştirilmesinin belgesidir.

NEREDEYSE HANÇERLEYECEKLER

28 Şubat bildirisi zayıf ve istikrarsız hükümet sistemine Türkiye'yi teslim etme girişimidir. Cumhurbaşkanlığı güçlü hükümet sistemiyle 15 Temmuz girişimini başından savmış, Irak, Libya ve Karabağ sorunlarının üstesinten gelinmiştir. Dünyayı kasıp kavuran pandemiyle etkili bir mücadele verilmiştir. Zayıf sisteme geri dönmeyi istemek tarihin akışını çevirme girişimidir ve sonuçsuz kalacağı kesindir. Zillet İttifakı Yeni bir anayasa vaadi bile paylaşamamıştır.

Etiketler : MHP DEVLET BAHÇELİ CHP
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX