0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Nisan 2022 Perşembe 11:19:00 - Güncelleme:28 Nisan 2022 Perşembe 11:19:00

Mersin'de bombalı eylem hazırlığında oldukları tespit edilen 6 terörist yakalandı

Kaynak: AA

ABONE OL

İçişleri Bakanlığı, Mersin'in Toroslar ve Akdeniz ilçelerinde, Pençe-Kilit Operasyonu'na misilleme yapmak amacıyla, el yapımı patlayıcı düzenekli bombalı eylem arayışı içerisinde oldukları tespit edilen 6 teröristin gözaltına alındığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Mersin İl Jandarma Komutanlığınca, dün Mersin'in Toroslar ve Akdeniz ilçelerinde, PKK/KCK silahlı terör örgütünün yurt içi eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma yürütüldü.

Bu kapsamda, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Avaşin Basyan ve Zap bölgelerine yönelik yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu'na misilleme yapmak amacıyla, EYP düzenekli bombalı eylem arayışı içerisinde oldukları tespit edilen 6 terörist, eş zamanlı operasyonla kaldıkları ikametlerde gözaltına alındı.

İkametlerde yapılan aramada çok sayıda dijital malzemeye incelenmek üzere el konuldu.

Etiketler : Mersin İl Jandarma Komutanlığı EYP Metina Avaşin Basyan
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX