Kılıçdaroğlu'na 'Samsat' yanıtı! "Beş yıldır evimizde mutluyuz"

Kaynak: Akşam Gazetesi
Samsat'ta 6 yıl önceki depremin ardından ev yapılmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu'nu, o evlerde yaşayanlar yalanladı. Murat Kurum, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman Samsat ile ilgili sözlerine görüntülerle cevap verdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Kılıçdaroğlu'nun Samsat'ta afet konutlarının yapılmadığı yönündeki iddialarına, resmî sosyal medya hesabından bir video yayımlayarak yanıt verdi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Adıyaman Samsat'ta 2017 ve 2018 yıllarında art arda yaşanan iki depremin ardından yapılan afet konutlarına ilişkin resmî sosyal medya hesabından bir video yayımlayarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt verdi. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Yapılmadı' dediği evlerde güvenle oturan Samsatlılar." diyerek yayımladığı video da Samsat'lıların kalıcı afet konutlarındaki yaşamını paylaştı.
Bakan Kurum'un yayımladığı videoda, Bakanlık bünyesinde Adıyaman Samsat'ta depremler sonra inşa edilen afet konutları anlatıldı. Konutlarında yaşamlarını sürdüren afetzedeler, depremler sonrasında evlerine hiçbir şey olmadığını ifade ederek, "Evlerimizden memnunuz. Güzel evlerimiz, kullanışlı. Gönlüm rahat, içim rahat. Daha güvende hissediyorum" dedi.
HER ŞEYİMİZ DÖRT DÖRTLÜK
Videoda yer alan vatandaşlar şu ifadeleri kullandı:
"Bizim evlerimiz güzel. Biz evlerimizi seviyoruz. Doğalgazımız var, her şeyimiz dört dörtlük. Evlerimiz şehrin yapısına, şehrin coğrafi dokusuna da uygun. Depreme dayanıklı evler yapıldı. Tek katlı yapıldı. Artık insan korkmuyor yani. Adıyaman depreminden sonra biz bu evleri güvenli olduğunun farkına baya vardık zaten. 4 tane deprem oldu, çok şükür bir şey olmadı. Şu anda çok güzel evlerde oturuyoruz. Evlerimiz çok güzel, depreme dayanıklı, kendimizi güvenli hissediyoruz."
- Yunanistan basınında Erdoğan'ın seçim zaferi: Bizim için ne anlama geliyor?
- "Hedefimiz çevremizde bir güvenlik ve barış kuşağı tesis etmektir"
- Tekirdağ ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki 5 il için sağanak uyarısı
- Konya'da aynı aileden 7 kişinin öldürülmesiyle ilgili sanığa verilen ceza istinafta hukuka uygun bulundu
- Depremin yıktığı Malatya'da afet konutları yükseliyor
- EYT'de maaş bağlama işlemlerinin bu hafta bitirilmesi bekleniyor