0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Ocak 2019 Cuma 15:17:00 - Güncelleme:19 Ocak 2019 Cumartesi 12:09:00

İran, Türk hesabının oltasına düştü: Polat Alemdar'ı Münbiç saldırısının sorumlusu gösterdi

Terör örgütü PKK / PYD'nin yönettiği sosyal medya hesapları Münbiç'teki bombalı intihar saldırısının gerçekleştiği gün saldırıyı Türkiye'nin yönettiğini ve Amerikan askerlerini hedef aldığı kara propagandası yürüttü. Terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği saldırıyla Türkiye'yi ilişkilendirilmesine tepki gösteren bir Türk sosyal medya kullanıcısı, dizi karakteri Polat Alemdar'ın gerçekleştirdiğini görsel vererek Twitter hesabından yazdı. Türk hesabının "Turkish Field Notes" oltasına düşen İran'ın resmi haber ajansı Press TV Milli İstihbarat Teşkilatı'nı (MİT) intihar saldırısının faili olarak gösterdi. Yayınlanan bu yalan haberle birlikte İran'ın gerçek niyeti ortaya çıkmış oldu.

(gunes.com / Haber Merkezi)

2 gün önce Suriye'nin Münbiç kent merkezinde bulunan bir lokantanın önünde Amerikan askerlerini hedef alan Terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği bombalı intihar saldırısı düzenlenmişti.Patlamada 4'ü ABD askeri olmak üzere 19 kişi hayatını kaybetmişti.

POLAT ALEMDAR ABD ASKERLERİNİ ÖLDÜRDÜ

PKK unsurları saldırıdan sonra sosyal medya üzerinden Türkiye'yi hedef göstermiş, yoğun bir kara propaganda faaiiyeti yürütmüştü. Buna karşılık veren bir Türk hesabı, teröristlerin tamamen algı üretmek için Türkiye'yi sorumlu tutan paylaşımlarını ti'ye alan bir paylaşımla karşılık vermişti. Türkiye'nin en ünlü dizi karakterlerinden olan Kurtlar Vadisi'nin başrolü Polat Alemdar'ı MİT ajanı olarak resmetmiş, saldırıyı onun gerçekleştirdiğini yazmıştı.

HIZINI ALAMAYAN İRAN GERÇEKMİŞ GİBİ YAYINLADI

PKK / PYD'li terörist unsurlarının uydurma haberlerini mizahi bir şekilde ele alan paylaşımını gerçek zanneden yada öyle göstermeye çalışan İran'ın resmi haber ajansı Press TV, gerçekmiş gibi MİT'i saldırının sorumlusu olarak okuyucularına duyurdu. Hızını alamayan Press TV, "Suriye, terör saldırısını planlayan Türk destekli militanı (Polat Alemdar) tutukladı" başlığıyla haberi sundu. İran'ın teröristler yerine asıl hedefinin Türkiye olduğunu bu haberle teyit edilmiş oldu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX