İletişim başkanlığı paylaştı... İşte sosyal medyada dolaşan yalanlar ve gerçekler

İletişim Başkanlığı tarafından oluşturulan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında dolaşan yalan bilgilerle mücadelesini sürdürüyor. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamalarda, söz konusu iddialar yalanlanırken gerçekler birer birer anlatılıyor.
İletişim Başkanlığı, Hatay'da ATM'lerin yağmalandığına yönelik iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.
İletişim Başkanlığı tarafından oluşturulan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, söz konusu yağmalama haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
Hatay'da ATM'lerin yağmalandığı iddiası gerçek dışıdır.
— Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) February 14, 2023
Depremde ATM'lerin bir kısmı hasar görmüş, bir kısmı da banka görevlileri tarafından boşaltılmıştır. pic.twitter.com/j1W2HEpCyF
"AFET BÖLGESİNDE ÇOCUKLAR KAYBOLUYOR" İDDİASI
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarında ve basın yayın organlarında yer alan "Afet bölgesinde çocuklar kayboluyor" iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.
Refakatsiz afetzede çocukların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın refakatinde bulunulduğuna dikkat çekilen açıklamada, şu ana kadar 1114 çocuğun kimliklerinin tespit edildiği bilgisine yer verildi.
508 çcouğun kimlik kontrollerinin ve doğrulamasının yapıldıktan sonra ailelerine teslime dildiği ifade edilirken, 282 çocuğun kimliğinin henüz tespit edilemediği belirtildi.
Refakatsiz afetzede çocuklar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın refakatinde bulunmaktadır.
— Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) February 14, 2023
Şu ana kadar 1114 çocuğun kimliği tespit edilmiş, 282 çocuğun kimliği henüz tespit edilememiştir. pic.twitter.com/h4ayEAAPgw
İSTANBUL'DA DENİZ SUYU NEDEN ÇEKİLDİ?
İletişim Başkanlığı tarafından oluşturulan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada yer alan deniz suyunun çekilmesinin depremin işareti olduğu iddiasını yalanladı.
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Marmara Denizi'nde deniz suyu seviyesinde meydana gelen değişiklik, basınç farkından kaynaklı meteorolojik bir olaydır" ifadeleri kullanıldı.
Marmara Denizi'nde deniz suyu seviyesinde meydana gelen değişiklik, basınç farkından kaynaklı meteorolojik bir olaydır. pic.twitter.com/W1QAXlVABe
— Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) February 14, 2023
- Kılıçdaroğlu'nun 'Las Vegas görüntüleri' montaj olduğu ortaya çıktı!
- Emine Erdoğan, Başkentte depremzede ailenin evinde iftar yaptı
- Bakan Dönmez: Afetlere daha dirençli kentler oluşturacağız
- 100 bin imza toplama süreci devam ediyor
- Bakan Kirişci: Birleşmiş Milletler'in su özel temsilcisi girişimlerini önemsiyoruz
- Bakan Akar ilk iftarı Mehmetçik ile yaptı