0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Mayıs 2023 Çarşamba 15:23:00 - Güncelleme:24 Mayıs 2023 Çarşamba 15:23:00

İçişleri Bakanı Soylu: 554 bin gönüllü geri dönüş sağlandı

Cerablus'ta konuşan İçişleri Bakanı Soylu, "554 bin gönüllü geri dönüş sağlandı." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Cerablus'ta "Güvenli Gönüllü Onurlu Geri Dönüş Projesi Kapsamında Çok Katlı Konut Yapımı Temel Atma Töreni"nde konuştu.

Cerablus'ta konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu bölgenin güvenli hale getirilmesi büyük bir işti. Çok bedeller ödendi. Bütün dünyaya çağrıda bulunuldu. Katar buna ses verdi, cevap verdi. Suriye'ye 554 bin gönüllü geri dönüş sağlandı." dedi.

Katar Kalkınma Fonu ve AFAD iş birliğinde Suriye'de 9 ayrı bölgede 1 yıldır planlaması devam eden ve projelendirilen, 1 Milyon insanın yaşayacağı 240 bin konutun ilk etabının temel atma törenini gerçekleşti. Törende konuşan Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

Bu bölgenin güvenli bir hale getirilmesi önemli bir iştir. Bunun için çok bedeller ödendi. Bu iş birliği bu bölgede kanayan yarayı durduracaktır. Yeni bir umut çerçevesi oluşturmaktadır. Tam 240 bin konut yapılacak bu bölgede. 9 ayrı bölge ve Resualyn, Tel Abyad, Cerablus ve özellikle bu bölgede yapılacak konutlar 60,80 ve 100 metrekare olacak. Türkiye'de yaşayan Suriyeli kardeşlerimiz buraya onurlu, güvenli dönüşü yaptıkları andan itibaren buradaki iş imkanından istifade edebilecekler. 554 bin gönüllü geri dönüş sağlandı.

Bizim depremlerimizde, sellerimizde, yangınlarımızda bizi hiçbir zaman yanlız bırakmadılar, ilk yardıma koşan Katarlı dostlarımız oldu. Dostluğu hem bölgemize birlik getirmektedir, hem huzur getirmektedir hem de sorunların çözümüne katkı sağlamaktadır. 2 buçuk-3 yıl içinde bu proje tamamlanacak. Bugün atılan temel yıl sonu itibariyle tamamlanacaktır. Kıymetli dostuma, Katar Kalkınma Fonu'nun Genel Müdürü'ne burada teşekkür etmek istiyorum.


Etiketler : süleyman soylu cerablus temel atma töreni konut
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX