0530 708 54 54
0530 708 54 54
06 Nisan 2017 Perşembe 13:10:00 - Güncelleme:06 Nisan 2017 Perşembe 13:13:00

Gözaltındaki FETÖ'cüye hafıza kartı getirdiler

İzmir'de FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan sanığa gözaltındayken getirilen özel eşyaları içerisinde hafıza kartı bulundu.

 

Hafıza kartında, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in fotoğrafları ve  "Dönersek kalleşiz", "Bir yiğit vardı", "İmanınız varsa dayanacaksınız" gibi  sohbet videoları ile örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock"un yüklenmesine yönelik emarelere rastlanıldı.

 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 13. Ağır Mahkemesince  kabul edilen iddianamede, tutuklu sanık Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve  İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü son sınıf öğrencisi Erhan H.  hakkında, "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis  cezası talep ediliyor.

 

Soruşturma aşamasında ele geçirilen materyaller, "ByLock" ve kapatılan  Bank Asya kayıtları, disiplin soruşturması, bilirkişi raporu ve dosyadaki mevcut  diğer kanıtlar göz önünde bulundurularak sanığın FETÖ/PDY mensubu olduğunun  anlaşıldığı belirtilen iddianamede, üniversitenin yürüttüğü araştırmada da  sanığın örgütle bağlantısının tespit edildiğine yer verildi.

 

ÖĞRENCİ OLMASINA RAĞMEN BANK ASYA'YA PARA YATIRMIŞ

Sanık Erhan H'nin öğrenci olmasına rağmen, 17-25 Aralık 2013'ten sonra  örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla, FETÖ/PDY'nin finansal kaynağı olan  Bank Asya'ya yaklaşık 2 bin 500 lira yatırdığına işaret edilen iddianamede, 23  Ekim 2014'te ise sanığın cep telefonuna "ByLock" programının yüklendiğine vurgu  yapıldı.

 

2013'te CHP'ye üye olan Erhan H'nin, Kamu Personel Seçme Sınavı'na  (KPSS) gireceğinden 2015'te üyeliğinden ayrıldığı kaydedilen iddianamede, sanığın  Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesinde gözaltındayken annesi Nilüfer  H. ve kardeşi Emre H. tarafından getirilen ve emniyet mensuplarınca kontrol  edilen iç çamaşırlarının arasında 2 GB kapasiteli hafıza kartının ele geçirildiği  belirtildi.

 

Sanığın annesi Nilüfer H. ve kardeşi Emre H, ifadeleri alındıktan  sonra serbest bırakıldı.

 

HAFIZA KARTINDA "BYLOCK" İZLERİ ÇIKTI

Hafıza kartı üzerinde İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla  Mücadele Şubesi Adli Bilişim Büro Amirliğince yapılan bilirkişi incelemesi  sonucunda düzenlenen raporda, "Söz konusu hafıza kartının adli kopyası  içerisinde "ByLock" kelimesi ile ilgili yapılan aramada, hafıza kartının kullanım  için ayrılan alanlarında ByLock uygulamasının indirilmesine yönelik kalıntılara  rastlanıldığı ancak uygulamanın mevcut hali veya kurulum dosyasının bulunmadığı  görülmüştür." değerlendirilmesinde bulunuldu.

 

Hafıza kartında ayrıca örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e ait "Dönersek  kalleşiz", "Bir yiğit vardı", "İmanınız varsa dayanacaksınız" gibi sohbet videolarının yanı sıra örgüt elebaşının fotoğraflarının olduğu bir dosyanın bulunduğunun da altı çizildi.

 

Sanık Erhan H. ise hakkındaki iddialara ilişkin suçlamaları reddetti.

 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında,  Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin geçen yıl ekim ayında  Dokuz Eylül Üniversitesindeki akademisyen, çalışan ve öğrencilere yönelik  düzenlediği operasyonda Erhan H. gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX