0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Şubat 2023 Salı 23:06:00 - Güncelleme:21 Şubat 2023 Salı 23:06:00

Gezici kütüphane depremzede çocuklara moral oldu

Kaynak: AA

ABONE OL

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Amasya'dan, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine gönderilen gezici kütüphanede, depremzede çocuklar kitap okuyup, çeşitli etkinliklere katılarak moral buluyor.

Amasya İl Halk Kütüphanesi'ne bağlı gezici kütüphane, depremzede çocuklara destek için Pazarcık ilçesine gitti.

Depremlerde evleri yıkılan vatandaşlar için Aksu Stadyumu'nda kurulan çadır kentte konuşlanan otobüste, çok sayıda kitap ve eğitim materyali bulunuyor.

Otobüste ayrıca, internet, sinema, bilgisayar hizmeti de veriliyor. Gezici kütüphaneyi kullanan çocuklar, resim, matematik, zeka oyunları gibi etkinliklerle depremin yaşattığı olumsuzlukları unutmaya çalışıyor.

Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamada, otobüsün, Amasya'da çocuklar arasında kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırdığı, şimdi ise Pazarcık'ta depremzede çocuklara hizmet ettiği belirtilerek, "Bakanlığımız talimatlarıyla, Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hizmetlerinde; Amasya İl Halk Kütüphanesi gezici kütüphane aracımız Kahramanmaraş Pazarcık'ta depremzede çocuklarımızla buluşuyor. Çeşitli etkinlikler ve kitaplarımızla yaralarımızı birlikte sarıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Etiketler : Gezici kütüphane Amasya Deprem
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX