0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Nisan 2023 Çarşamba 14:23:00 - Güncelleme:19 Nisan 2023 Çarşamba 14:23:00

Gaziantep'te depremzedeler için çadır yaşamı sona eriyor

Kaynak: AA

ABONE OL

Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde çadır kentlerde kalan depremzedeler, kurulan konteyner sayısının artmasıyla çadırlardan konteynerlere geçiş yapıyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden en çok etkilenen ilçelerden Nurdağı ve İslahiye'de çadırda barınan afetzedelerden hak sahibi olanlar, e-devlet üzerinden konteyner için başvuruda bulunuyor.

Konteyner hakkı elde eden afetzedeler, çadırlardaki eşyalarını topladıktan sonra ilçelerindeki konteyner kentlere taşınıyor.

"NURDAĞI'NDA YAKLAŞIK 20 BİN VATANDAŞIMIZ KONTEYNERLERDE YAŞIYOR"

Nurdağı'na koordinatör olarak görevlendirilen Rize Valisi Kemal Çeber, Nurdağı'nda depremlerden sonra 11 çadır kentin oluşturulduğunu ve afetzedelerden buralarda barınmaya başladığını söyledi.

İlçeye 7 bin 200 konteyner kurulmasının planlandığını belirten Çeber, şöyle devam etti:

"Bugün geldiğimiz noktada 5 bin 500'ün üzerinde konteyneri vatandaşlara verdik ve yaklaşık 20 bin vatandaşımız konteynerlerde yaşıyor. Bayrama kadar herkesi konteynerlere almak için elimizden geleni yaptık. Bayrama kadar bu sayıyı (teslim edilen konteyner sayısı) 6 binin üzerine çıkaracağız. Bayramdan sonraki 10 gün içerisinde bütün hak sahipleri konteynerlere yerleşmiş olacak. Bayramdan önce bütün konteynerlerimiz Nurdağı'na gelmiş olacak. Sadece bağlantıları bayramdan sonraya kalacak. Bayram sonrasında da kalan nüfusumuzu konteynerlere alacağız."

İSLAHİYE'DE 3 BİN 74 KONTEYNER HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ

İslahiye'de koordinatör olarak görev yapan Kastamonu Valisi Avni Çakır, ilçede 12 bölgede konteyner çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

İlçede 5 bin 586 konteyner kurulumu planladıklarını dile getiren Çakır, "Şu ana kadar 3 bin 74 konteyneri hak sahiplerine teslim ettik. Diğer konteynerlerin kurulum çalışmaları devam ediyor. Biz 1482 konteynerin köylerde kurulumunu tamamlayıp vatandaşların kullanımına verdik." dedi.

Konteyner kentlerde birçok sosyal alanın bulunduğunu anlatan Çakır, vatandaşlar için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

İlçede vatandaşların çadırlardan konteynerlere geçişlerinin sağlandığını belirten Çakır, "Köylerde bayram itibarıyla konteynerlerine kavuşmayan vatandaşımız kalmayacak, merkezde de konteyner bekleyen vatandaşlarımızın yüzde 80'inin konteyner talebini karşılamış olacağız. Bayramdan sonraki ilk hafta içerisinde ilçe merkezindeki tüm vatandaşlarımızı konteynerlere almış olacağız." diye konuştu.

KONTEYNERE GEÇEN DEPREMZEDELER YETKİLİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Nurdağı ilçesindeki konteyner kentte barınan Songül Sönmez ise çadır yaşamının zor olduğunu ifade etti.

Konteynerdeki yaşamın hayatı daha da kolaylaştırdığına işaret eden Sönmez, "Konteyner, çadırın yanında çok lüks oldu. Şofben, elektrikli soba çok güzel. Yerler parke, kapımız var en azından sırtımızı yaslayacağımız bir duvar var. Bize şu şartlar altında en azından evimizi (konteyner) verdiler, Allah razı olsun. Bizim için seferber olanlara teşekkür ediyorum." dedi.

Fatma Aslan da çadırda yaşamın zor olduğunu, konteynerde ise şu an iyi durumda olduklarını belirterek, "Çadırda bir süre kaldık sonra buraya geldik. Hayata devam ediyoruz, iyiyiz. Yağmur yağdığında ıslanmıyoruz. Yemeğimizi yapabiliyoruz. Bu yüzden mutluyuz." diye konuştu.

Etiketler : gaziantep nurdağı depremzede çadır konteyner
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX