0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Ocak 2022 Perşembe 09:30:00 - Güncelleme:27 Ocak 2022 Perşembe 09:54:00

Esenler Belediye Başkanı Göksu: Pazartesi gecesi İBB ilk kez hakikatle yüzleşti

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu katıldığı canlı yayında İBB'nin karla mücadelesini eleştirdi. Göksu, 'O gece yaşananlar kar felaketi değil yönetim felaketidir. Pazartesi gecesi İBB ilk kez hakikatle yüzleşti.' diye konuştu.

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu A Haber'de katıldığı canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Göksu'nun açıklamaları şöyle:

Pazartesi gecesi İBB ilk kez hakikatle yüzleşti. Bugüne kadar algılarla durumu idare ettiler. İBB'yi yönetmeyi bir ajans yönetmekle karıştırdılar. O gece yaşananlar kar felaketi değil yönetim felaketidir.

"İBB KURUMSAL HAFIZAYI YOK ETTİ"

Büyükşehir belediyesi kurumsal hafızayı yok etti. Kadir Topbaş sırf karla mücadele için ekipleri Moskova'ya eğitime göndermişti. Yeni İBB yönetimi bu kadroları tasfiye etti. Geçtiğimiz dönemde İBB binlerce çekici araçları karla mücadele bölgelerine gönderirdi. Birisi yolda kaldığı an trafiği tıkamaması için hemen kaldırılırdı.

"İBB KARI CİDDİYE ALMADI"

Esenler'de bütün ana arterleri biz temizledik. Bütün tesislerimizi açtık. Bu işin başı kimdi belli değil. İBB karı ciddiye almadı. Herkes diyor ki pazartesi günü kar patlaması olacak. Ben ilçe belediyesiyim alanım sınırlı. Ben o gün bu haberi duyduğumda bütün ilgili birimleri çağırdım. Zorda kaldığımızda ilçe emniyetimizi ararız. Kaç araç takviye edebileceklerini sorarız.

"BİZİM KENDİ BELEDİYE BİNAMIZDA İNSANLARI MİSAFİR ETTİK"

Biz baktık ki durum kötüye gidiyor, İBB yok hükmünde hemen il başkanlığımızca koordine olduk bütün tesislerimizi açtık. Bizim kendi belediye binamızda insanları misafir ettik.

"CENAZE ARACI CENAZEYİ BIRAKIP GİDİYOR"

İETT otobüslerini kar lastiği takmadan sokağa çıkarırsanız ne olacak? Sultangazi'de cenazeyi taşıyan cenaze aracı cenazeyi bırakıp gidiyor. Araçları işi yapacak yere değil, reklam yapılacak yerlere koymuşsunuz. Büyükşehir hakikatle yüzleşti.

"AKOM'DA GÖRÜNTÜLENMESİ GEREKİRKEN BAŞKA YERDE GÖRÜNTÜLENİYOR"

İBB Başkanı AKOM'da görüntülenmesi gerekirken bir başka yerde görüntüleniyor. Saniyenin bile en kıymetli olduğu süreçler var. Mesele ciddiye almamak. Ciddiye alsaydılar bu işi Büyükşehir Belediyesi'nin en dip yapmış organizasyon yeteneği bile bu işte başarılı olurdu. İş yapmak için önce iş yapmaya inanmak lazım.

"İMAMOĞLU İBB'Yİ KARİYER PLANLAMASI OLARAK GÖRÜYOR"

İBB Başkanının gündeminde İstanbul yok. O, İBB'yi kariyer planlaması, bir basamak olarak görüyor. Kariyer kapılarını İngiliz anahtarı ile açmak istedi. İstanbul'da uçan kuştan da gezen her türlü hayvanattan da her türlü insanın derdinden de sorumlu kişi İBB'dir, İBB Başkanıdır.

"İBB ENGELLENİYOR" İDDİASI

İstanbul'a metro yapmak isteyeni kim engelleyebilir. Kasım ayındaki yazıya bakanlık tekrar cevap veriyor 17 Ocak'ta. Bakanlık eksikleri olduğu için İBB'nin projesini onaylayamıyor. Siz İstanbul'a metro yapacaksınız, bunu yaparken deprem simülasyonu yapmayıp bakanlıktan onay vermesini isteyeceksiniz. Bunu yapmak mümkün mü? Depremlerden ilk etkilenecek yerler metrolar.

İBB'nin yatırım programı cumhurbaşkanlığına neden gidiyor? Siz dış kredili bir kaynak oluşturmak istiyorsanız hazineden izin almanız gerekiyor. Cumhurbaşkanımız herhangi bir projeyi yap ya da yapma demez. 'Otobüs alacaktım, cumhurbaşkanı izin vermiyor' diyor. Cumhurbaşkanımız sen İstanbul'a otobüs alacaksın da metro yapacaksın da buna engel olacak. Cumhurbaşkanımızı şartları yerine gelen borçlanmalarına niye izin verdi? Hatırlar mısınız Türkiye'de ilk defa en iyi borçlanma diye tören yapıldı 580 milyon dolar. Onun iznini kim verdi? Cumhurbaşkanının onayıyla verildi.

Cumhurbaşkanımızın engellediği herhangi bir otobüs alımını engellediği söz konusu değil. İBB borç stoğunu açtığı için borçlanamıyor. AK Parti döneminde biz hiç borçlanma ile otobüs almadık. Belediye kendi kaynakları ile aldı. İBB'ye her ay 2 milyar TL merkezi bütçeden geliyor. 2023 bütçesinde gördük. Depreme 492 trilyon ayırmış sosyal konuta 12 trilyon ayırmış, deprem organizasyona 849 trilyon ayırmış. İBB Belediye olmaktan çıktı.

Etiketler : istanbul kar ibb imamoğlu teyfik göksu
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX