0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Mart 2023 Perşembe 17:09:00 - Güncelleme:30 Mart 2023 Perşembe 17:09:00

"Erdoğan'ın adaylığına engel yok" YSK Başkanı Ahmet Yener: Seçime 4 adayla gidilecek

Kaynak: TRT Haber

ABONE OL

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, "Kurulumuz, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Sayın Muharrem İnce'nin ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın geçici aday listesinde yapılan adaylığına yapılan itirazları reddetmiştir" dedi. Yener, seçime 4 adayla gidileceğini açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne ilişkin açıklama yaptı.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, açıklamasında şunları kaydetti;

Millet Partisi'nin Millet İttifakı'nın kendi partilerinin adını kullandığı ve bu nedenle Millet İttifakı isminin kullanılmaması yönünde yaptığı itiaz değerlendirilmiş, kurulumuzda yapılan değerlendirme sonucunda oy çokluğu ile Millet Parti'sinin 6 parti tarafından oluşturulan Millet İttifakı'nın kullanılmaması yönündeki talebinin reddine karar verilmiştir.

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi ile ilgili olarak 18 Mart 2023 tarihinde ilan edilen seçim takvimindeki sürece göre, Resmi Gazete'de geçici cumhurbaşkanı adaylarının isimleri ilan edilmiş çarşamba saat 17.00 itibarıyla itirazlar sona ermiş yapılan itirazlar değerlendirilmiştir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Sayın Muharrem İnce'nin ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın geçici aday listesinde yapılan adaylığına itirazda bulunulmuş, kurulumuz tarafından yapılan değerlendirmede itirazlar reddedilmiştir.

Ayrıntılar gelecek...

Etiketler : ysk ahmet yener açıklama
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX