0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Mayıs 2019 Cuma 11:04:00 - Güncelleme:17 Mayıs 2019 Cuma 11:07:00

Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman verilecek? Bayram ikramiyesi ne zaman veriliyor?

Ramazan ve Kurban bayramlarında emekli vatandaşlara 1000 lira olarak bayram ikramiyesi ödemeleri yapılıyor. Emekli vatandaşlar Ramazan Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte 'Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman verilecek? Bayram ikramiyesi ne zaman veriliyor?' sorularının yanıtlarını araştırmaya başladılar. Milyonlarca emeklinin gözü bu tarihlere çevrildi. Resmi olarak 9 gün tatil ilan edilen Ramazan Bayramı öncesinde en çok merak edilen konular arasında yer alan emekli bayram ikramiyeleri ödeme tarihlerine haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz. İşte emekli bayram ikramiyeleri hakkında tüm detaylar sizlerle...

Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman verilecek? Bayram ikramiyesi ne zaman veriliyor? sorularının yanıtları tüm vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Resmi olarak 9 gün tatil ilan edilen Ramazan Bayramı öncesinde en çok araştırılan konulardan biri de emekli bayram ikramiyeleri ve maaşları oldu. 2018 nisan ayında alınan kararla 12 milyon 500 bin emekli, dul ve yetimlere 1.000 lira baramy ikramiyesi ödenmesi yapılıyor. Ramazan Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte tüm emeklilerin gözleri emekli bayram ikramiyeleri ödenme tarihlerine çevrildi. Emekli bayram ikramiyeleri hakkında merka edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. İşte tüm merak edilenler... 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN VERİLECEK? 
İkramiyeler yıl içinde Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde verilecek. Bu yıl yaklaşık 12.5 milyon kişi bin lira bayram ikramiyesi alacak. İkramiyelerin 27-31 Mayıs tarihleri arasında bayramdan önce hesaplarda olması bekleniyor.

EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAMDAN ÖNCE ÖDENECEK
Emekli maaşları bayramdan önce yatacak. Maaşını 1-5 Haziran'da alan memur emeklisine 31 Mayıs'a kadar ödeme yapılması bekleniyor. Ancak SSK ve Bağkur emeklisi, maaşını emeklilik kartındaki numarasına göre 17-28 Mayıs arasında çekecek. Dolayısıyla SSK ve Bağkur emeklisi bayrama maaşını çekmiş olarak girecek.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?
Bayram ikramiyesinin tutarı geçen yıl çıkartılan yasayla sabit olarak belirlendi. İkramiyenin artırılabilmesi için yasa değişikliği gerekiyor. 

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE ÖDENİR?
Ödemenin yapılacağı tarihte Kurumumuzdan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.

HAZİRAN'DA EMEKLİ OLANA KURBAN BAYRAMI'NDA ÖDENECEK
Ağustos da emekliler için yine ikramiye ayı olacak. Emeklilere, bu yılın ikinci bayram ikramiyesi ödenecek. Kurban Bayramı 11-14 Ağustos'ta kutlanacak. Arefe günü de 10 Ağustos Cumartesi gününe denk geliyor. İkramiyenin de bu tarihten önce, 5-9 Ağustos'ta ödenmesi bekleniyor. Yine bu tarihe kadar emekli olanlar da 1000 liralık ikramiyeden yararlanabilecek. İlk ikramiyeden sonra emekli aylığı bağlananlar, 2019'u bin lira ikramiye ile kapatacak. İkramiye ödemelerinin yapılacağı kesin tarih Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından duyurulacak. 

KİMLER İKRAMİYE ALABİLİYOR?
SGK'dan aylık alan SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, ölüm aylığı alanlar, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı alanlar, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alacak.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX