0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Ekim 2018 Cuma 00:00:00 - Güncelleme:26 Ekim 2018 Cuma 00:00:00

Ekonominin her alanında işbirliği

Hazine Bakanı Albayrak, kalabalık bir heyetle Türkiye'ye gelen Almanya Ekonomi Bakanı Altmaier'le görüştü. Albayrak, “Her alanda işbirliğimizi güçlendirmek istiyoruz” dedi. 

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, kalabalık bir iş insanı heyetiyle Türkiye'ye geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Altmaier baş başa görüşmelerin ardından heyetlerarası görüşmeye başkanlık etti. Daha sonra düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Albayrak, “Yakın dönemde çok daha güçlü işbirliklerini anons edeceğimiz bir döneme giriyoruz. Yarın (bugün) bir kısmı açıklanacak” dedi. 

SON DERECE POZİTİF BİR HAVA 

Albayrak açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Son dönemde sağladığımız, son derece pozitif havayı daha da güçlendirmek, işbirliğini daha da artırmak için hangi alanlara yoğunlaşmamız gerektiğini detaylıca konuştuk. Sayın Altmaier'ın buraya 30'dan fazla firma yöneticisiyle gelmesi de aslında bugün çok ama çok önemli bir bu durumun işareti. Biz ekonominin her alanında işbirliğimizi güçlendirmek istiyoruz.” 

TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ PARTNER 

“Türkiye Almanya ekonomik işbirliği hacmi diğer ülkelere baktığımızda yüksek, ama bunu da yükseltmek elimizde” ifadesini kullanan Hazine Bakanı Albayrak, “Almanya, Türkiye'nin önemli yatırım partnerlerinden biridir. Özel sektörün de kendi arasında yürüttüğü projeler var. Türkiye, Almanya ilişkileri ekonomik olarak hep üst düzeydeydi, son dönemde yaşanan siyasi ilişkilerden kaynaklı bir yavaşlama algısı olsa da, iki ülkenin güçlü siyasi iradesi ve yönetimiyle tekrardan eskisi gibi bir ivmeyle hız kazanmasını sağladık” diye konuştu. 

BİRKAÇ AY SÜREN TÜRBÜLANS 

Türkiye'nin, ekonomisi son 5 yılda içeriden ve bölgeden gelen tehditlere rağmen ayakta kalmayı başarmış önemli bir ülke olduğunu kaydeden Albayrak, “Türkiye, bölgedeki rekabet avantajı ve özel sektörüyle en önemlisi yetişmiş genç nüfusuyla sadece Avrupa özelinde değil, küresel anlamda da çok önemli potansiyel partnerdir. Sadece bu yaşanan birkaç aylık türbülansı bile çok kısa sürede bertaraf ederek ilerleyen bir ülke. Türkiye bu anlamda baktığımızda, ilişkilerimiz mevcutun ötesinde bir işbirliğine sahip” değerlendirmesinde bulundu. 

ALMANYA'YLA YENİ DÖNEM 

Alman Bakan Peter Altmaier, Hazine Bakanı Albayrak'la düzenledikleri ortak basın toplantısında, “İlişkilerimizin gelişmesini istiyoruz. İlişkilerin zor zamanlarda da devam etmesini istiyoruz. Küçük ve Orta Ölçekli şirketlere destek olmak istiyoruz” diye konuştu. 

'Ziyaret ilişkileri kuvvetlendirecek'

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier ve beraberindeki heyetin, Ankara'daki temaslarının ilk durağı, otomotiv yan sanayisinde faaliyet gösteren Alman şirketi Farhym oldu. Altmaier, fabrikayı gezerek faaliyetlerine ilişkin Farhym Genel Müdürü Bülent Akgöl'den bilgi aldı. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Altmaier, Türkiye'de 7 binden fazla Alman firmasının bulunduğunu söyledi. Altmaier, bu şirketlerin yanı sıra Türk ve Alman çalışanları olan çok sayıda firma olduğuna dikkati çekerek, fabrikayı ziyaretinde önemli iş deneyimine sahip insanlarla bir araya geldiklerini ve çok etkilendiklerini ifade etti. Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin son dönemde kolay olmayan siyasi bir süreçten geçtiğini anımsatan Altmaier, “Bugün Türkiye'ye gerçekleştirdiğimiz resmi ziyaretin odak noktası, ülkelerimiz arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştirilmesiyle birlikte siyasi ilişkileri de kuvvetlendirmek” dedi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX