Ege Denizi'nde deprem fırtınası tedirginliğe yol açmıştı... Türkiye'de önlemler artırıldı! Mobil siren sistemi devrede

Yayın Tarihi: 08 Şubat 2025 Cumartesi 16:33:00

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2025 Cumartesi 16:33:00

Ege Denizi'nde deprem fırtınası...Türkiye'yi de tedirgin eden depremler ile olası bir deprem, tsunami tehlikesi akıllara gelmişti. Ege Denizi'ndeki Santorini Adası'nda son günlerde gözlemlenen sismik aktivite ve olası riskler düzenlenen toplantıda ele alındı. Türkiye'yi de tedirgin eden Ege Denizi'nde artan sismik hareketlilik ile ilgili AFAD'dan beklenen açıklama geldi. İzmir, Aydın ve Muğla illerinde olası tsunami tehlikesine karşı mobil siren sistemi devreye alındığı belirtildi. Yapılan açıklamada AFAD, MTA, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ve Kandilli Rasathanesi uzmanları, sismik aktiviteyi, deprem, volkanizma ve tsunami risklerine karşı koordineli bir şekilde izlediği belirtildi.

GUNES.COM

ABONE OL

Ege Denizi'nde günlerdir meydana gelen depremler ve Santorini Adası'nda gözlemlenen sismik aktivite Türkiye'de de tedirginliğe yol açmıştı.

Santorini Adası Sismik Aktivite Ve Olası Risk Değerlendirme Toplantısı AFAD'da gerçekleştirildi.

Ege Denizi'ndeki Santorini Adası'nda son günlerde gözlemlenen sismik aktivite ve olası riskler düzenlenen toplantıda ele alındı. Süreçle ilgili toplanan AFAD'dan ise beklenen açıklama geldi. İzmir, Aydın ve Muğla illerinde olası tsunami tehlikesine karşı mobil siren sistemi devreye alındı.

Bu sistem, bölgedeki vatandaşları hızla bilgilendirecek ve tsunamiye karşı hızlı müdahale imkânı sağlayacak. Ayrıca, yerel halkı bilgilendirmek amacıyla 10 Şubat'tan itibaren çeşitli toplantılar düzenlenecek.

Yapılan açıklamada AFAD, MTA, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ve Kandilli Rasathanesi uzmanları, sismik aktiviteyi, deprem, volkanizma ve tsunami risklerine karşı koordineli bir şekilde izlediği belirtildi.

Vatandaşların, dezenformasyon içerikli sosyal medya paylaşımlarına itibar etmemesi gerektiği vurgulandı.