0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Şubat 2023 Pazar 23:54:00 - Güncelleme:26 Şubat 2023 Pazar 23:54:00

Deprem bölgesinde bebekler umudun adı oldu

Kaynak: TRT

ABONE OL

Asrın afetinden sonraki 20 günde 11 binin üzerinde bebek dünyaya geldi. Doğan bebekler, deprem bölgesindeki ailelere buruk bir sevinç yaşattı.

Depremin yerle bir ettiği illerden gelen doğum haberleri, depremzede ailelere umut aşıladı. Afetten sonraki 20 gün içinde 11 binden fazla bebek dünya geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İslahiye'de yaptığı açıklamada, "Yıkım ve ölüm, ağıt ve umut şehirlerinde; enkaz altında, doktor elinin uzandığı yaralı haberleri gibi şimdi de şifa bulan depremzede hasta sayıları ve hayatın şefkat çehresi diyeceğimiz haberler de var. Bu haberler bizi hayata yeniden bağlıyor. Son 20 günde, 11 afet şehrimizde 11 binin üzerinde bebek doğdu. Yeni doğan her bebek bize verilmiş bir umuttur demişti.

İşte o bebeklerden ikisi de depremin etkilediği illerden biri olan Gaziantep'te Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde dünyaya geldi.

İkiz kız bebekler Davut ailesinin umudu oldu.

''BANA ASLINDA UMUT VERDİLER''

25 yaşındaki depremzede anne Emel Davut duygularını TRT Haber'e şu şekilde anlattı:

"Bu felaketten sonra çok iyi bir duygu aslında. Bana aslında umut verdiler aslında. Çok ağrım var ama onları görünce her şeyi unutuyorum. Ya çok iyi bir duygu."

Etiketler : deprem sağlık bakanı fahrettin koca
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX