0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Nisan 2020 Çarşamba 13:06:00 - Güncelleme:15 Nisan 2020 Çarşamba 14:51:00

Cumhuriyet gazetesi Fahrettin Altun'dan özür dileyecek mi?

Cumhuriyet gazetesinin İletişim Başkanı Fahrettin Altun hakkında yazdığı "Boğaz'da kaçak var" adlı haberin çok geçmeden iftira olduğu ortaya çıktı. Kaçak yapı denilen yerin hukuka mevzuata uygun yapıldığı, yalı denilen yerin ise 3 katlı mütevazi bir bina olduğu ortaya çıktı. Yalan ve iftiralar ile hazırlanmış psikolojik ve siyasi linç projesi elinde patlayan CHP ve Cumhuriyet gazetesine karşı "terör örgütlerine hedef göstermek" suçundan soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet gazetesi ilk sayfasından "İBB ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun karşı karşıya Boğaz'da kaçak var" başlığıyla yayınladığı haberinde İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un ikametgah adresine ilişkin bilgilere yer verildi.

Kuzguncuk'ta 10 yıl süreyle kiraladığı araziye sözde yapılar inşa ettiği iddia edildi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Başkanı Fahrettin Altun hakkında iftira atan müzmin gazeteye Altun'un komşularından hemen yanıt geldi.

Komşusu ünlü türkücü Şükriye Tutkun, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Gazeteciler beni arıyorlar. Fahrettin Bey'in oturduğu yer olarak trilyonluk yalı, bir villa koymuşlar. Lütfen bakar mısınız Fahrettin Bey'in oturduğu yere" iddiaların iftira olduğunu bildirdi.

Tutkun'un iftiralara karşı tepkileri:

"50 METRE KARE OTURUMLU, ÜÇ KATLI YERE 'YALI' DEDİLER"

"2001 yılından beri bu mahallede yaşıyorum. Burası gerçekten daha önceden mezbelelikti. Burada yalnız yaşıyorum. Yudum Hanım da var, o da yalnız yaşıyor. Biz burada tinercilerin çığlıklarından; polis çağırıyorsun tamam geliyorlar tinercileri çıkarıyorlar, sonra yine buraya kamp kuruyorlar. Nitekim geçtiğimiz senelerde benim evimin yakınında tinerciler yine yangın çıkardı. Şimdi ben bugün Twitter'den baktım bir sürü haberler. Gazeteciler beni arıyorlar. Fahrettin Bey'in oturduğu yer olarak trilyonluk yalı, bir villa koymuşlar. Lütfen bakar mısınız Fahrettin Bey'in oturduğu yere! Gerçekten 50 metre kare oturumlu, 3 katlı. Buradaki evler hep eski Rum evleri, daha büyük ev olamaz."

"BURASI YALI İSE BENİMKİ KÖŞK"

Cumhuriyet'e bir tepki de sanatçı ve yönetmen Yudum Yontan'dan geldi:

Ben seviyorum o insanları. Çünkü kedi köpeyi seviyorlar. Burası yalı ise benimki köşk. Benimki 10 kat daha güzel o villadan. Tinerciler vardı orada yatıyorlardı. Sonra gelip polisler götürüyordu. Bence güzel oldu.

ALTUN'UN AVUKATI İFTİRALARA CEVAP VERDİ

İletişim Başkanı Altun’un avukatı Sezgin Tunç tarafından yapılan yazılı açıklamada “Tahrifat ve tezviratı reddediyoruz” denilerek hukuki yollara başvurulacağı belirtildi.

Açıklamada, “Boğaz’da kaçak var” başlıklı haberde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun hakkında asılsız ve hakikat dışı iddialar ileri sürülmüş, gerçekler tahrif edilerek kamuoyu yanıltılmaya çalışılmıştır" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi.

FATMANUR ALTUN OLAYIN GERÇEK YÜZÜNÜ AÇIKLADI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un, eşi ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun, konuyla ilgili Türkiye Düşünce Platformu üyelerine bir açıklama yaptı.

Altun, açıklamasında Kuzguncuk’ta 45 metrekare üzerine 3 katlı mütevazı bir evleri olduğunu belirterek “Evimizin arka tarafında bir vakfa ait küçük ve dimdik bir toprak parçası var. Toprak tam bir mezbelelik haldeydi. Hem bahçemize sürekli olarak gelen akrep vb. haşaratı üreten hem de ciddi güvenlik zaafı doğuran, insanların yıllardır çöp atmak için kullandıkları, içinde balicilerin yattığı metruk bir kulübenin de olduğu bir alandı burası” dedi.

“İBB ZABITA EKİPLERİ BAŞKA İŞLERİ YOKMUŞ GİBİ…”

Burayı güvenlik ve temizlik gerekçesi ile ıslah ettiklerini ve temizlediklerini belirten Altun şu ifadeleri kullandı:

“Yıllarca buradaki pislikten dolayı mahalleyi defalarca pire basmış komşuların söylediğine göre. Bu arada da toprağı vakıftan on yıllığına kiraladık. İçine de bahçe düzenlemesi yapıp güzel bitkiler ektik. Bir oturma alanı oluşturduk. Minik bir pergola ile taş mangal tarzı bir şey koydurduk bir köşeye. İBB zabıta ekipleri mütemadiyen gelip orada yapılan ıslah, temizlik ve düzenleme çalışmalarını izlemişler başka işleri yokmuş gibi. Dün evimizin olduğu alana gelip tartışmalı bir iş yaparak pergolayı ve mangalı kaldırmışlar.”

"HUKUKA AYKIRI BİR İŞLEMİ BULUNMUYOR"

Av. Tunç, CHP İstanbul İl Başkanı'nın iddialarına dayanılarak yapılan gazete haberiyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Müvekkilin kiralamış olduğu arsa üzerinde hukuka aykırı bir iş ve işlemi bulunmadığından, belediye ekiplerince ne bir zabıt tutulabilmiş ne de başka bir işlem yapılabilmiştir. Suç duyurusu İhale ilan tarihinin 23.03.2020, ihale tarihinin de 08.04.2020 olduğu ve üstelik ilgili mevzuat uyarınca sözleşme yapma zorunluluğu açık olmasına rağmen, CHP İl Başkanı’nın gerçekdışı, araştırma ve veriye dayanmayan iddia ve açıklamaları siyasi ahlaktan yoksun olduğu gibi İBB yönetimi tarafından yapılan kanunsuz işlemi de savunur niteliktedir.

"CHP VE CUMHURİYET GAZETESİNE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Açıklamada CHP İstanbul İl Başkanı ve ilgili il meclis üyeleri ve iddiaları yayınlayan gazeteye suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNE HEDEF GÖSTERMEK" SUÇUNDAN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun'un ikametgah adresi ve fotoğrafının paylaşıldığı yayınlar nedeniyle "terör örgütlerine hedef göstermek" suçundan soruşturma başlattı.

Etiketler : Cumhuriyet gazetesi CHP kuzguncuk istanbul villa yalı kaçak yapı
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX