0530 708 54 54
0530 708 54 54
09 Mart 2023 Perşembe 18:54:00 - Güncelleme:09 Mart 2023 Perşembe 18:54:00

İbrahim Kalın: İsveç ve Finlandiya güvenlik kaygılarını gidermeli

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Brüksel'deki NATO Karagahında "Üçlü Muhtıra" çerçevesinde kurulan "Daimi Ortak Mekanizma"nın üçüncü toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kalın "İbrahim Kalın: İsveç ve Finlandiya güvenlik kaygılarını gidermeli" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Finlandiya ve İsveç'in NATO süreciyle ilgili, "Güvenlik kaygılarının giderilmesiyle ilgili adım atılmalı" açıklamasını yaptı.

Kalın, Türkiye-İsveç-Finlandiya Daimi Ortak Mekanizma Toplantısının genel olarak olumlu bir havada geçtiğini belirtti.

Kalın, "Türkiye'nin güvenlik beklentilerinin altını bir kez daha hem İsveçli hem Finlandiyalı mevkidaşlarımızla çizdik. Biz terörün ayrım yapmadan her türüne karşı kararlı bir mücadelenin temel husus olduğunu ifade ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Kalın, İsveç ve Finlandiya'nın NATO sürecinin birlikte mi ayrı ayrı mı işleyeceği konusundaki hız, kapsam ve genel çerçevenin bu ülkelerin atacağı adımlara bağlı olduğunu söyledi.

Etiketler : ibrahim kalın canlı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX