0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Nisan 2023 Salı 07:19:00 - Güncelleme:11 Nisan 2023 Salı 07:19:00

CHP'de Sadullah Ergin çatlağı derinleşiyor!

Milletvekili adayı belirleme sürecinde sık sık kriz ile gündeme gelen 7'li koalisyonda CHP'nin Ankara 1. bölge 4. sıradan aday gösterdiği DEVA Partili Sadullah Ergin, CHP tabanında derin bir krize neden oldu. Konu hakkında açıklamada bulunan Eski Bakan Masum Türker, CHP'ye yakınlığıyla bilinen İsmail Dükel'in ifadelerine atıfta bulunarak, bir grup partilinin CHP'ye oy vermeyeceğini açıklayacağını duyurdu. Öte yandan İsmail Dükel, 'Tepki büyük. CHP, Çankaya bölgesinde tarihinin en düşük oyunu alacaktır.' şeklinde açıklamada bulunmuştu.

14 Mayıs Genel Seçimleri için geri sayım sürerken partilerde milletvekili adaylık listeleri belli oldu. DEVA Partili Sadullah Ergin'in CHP listelerinden milletvekili adayı olması ise büyük krize neden oldu.

"TARİHİNİN EN DÜŞÜK OYUNU ALACAK"

CHP'ye yakınlığı bilinen gazeteci İsmail Dükel, katıldığı programda Sadullah Ergin krizini değerlendirdi. Dükel, seçmenin tepkisinin büyük olduğuna dikkat çekerek, "CHP, Çankaya bölgesinde tarihinin en düşük oyunu alacaktır. dedi.

"OY VERMEYECEKLERİNİ AÇIKLAYACAKLAR"

Eski Devlet Bakanı Masum Türker de İsmail Dükel'in açıklamalarına atıf yaptı ve CHP'li bir ekibin, partiye oy vermeyeceklerini duyuracağını söyledi. Türker, partililerin de İsmail Dükel'in değerlendirmesine katıldığını aktardı.

KILIÇDAROĞLU'NUN ELEŞTİRDİĞİ İSİM CHP LİSTESİNDE

DEVA Partili Sadullah Ergin'in Hatay 1. Sıradan CHP Milletvekili Adayı olarak gösterilmesi tabanda rahatsızlık yarattı. Ergin daha sonra Ankara listesine 1. Bölge 4. Sıradan girdi. Hal böyle olunca Kılıçdaroğlu'nun yıllar önceki ifadeleri gündeme geldi.

"MİLLETVEKİLİ BİLE OLAMAZSIN"

Kılıçdaroğlu 2010 yılındaki grup konuşmasında Ergin'e ağır ifadelerle yüklenmişti. Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin talihsizliği ne? Ali Dibo'cudan Adalet Bakanı olur mu? Sen uygar bir toplumda Adalet Bakanı değil milletvekili olamazsın" ifadelerini kullanıyor.

SADULLAH ERGİN'İ SERT SÖZLERLE HEDEF ALMIŞTI!

2014 yılına gelindiğinde ise Kılıçdaroğlu Ergin'e yönelik eleştirilerini artırdı. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından "Hatay, ne Beşir Atalay'a ne hakimlere baskı kuran Sadullah Ergin'e boyun eğmeyecek" mesajını paylaştı.

PEŞ PEŞE TEPKİLER

Öte yandan Sadullah Ergin'in CHP listelerinden seçime girecek olmasına CHP'ye yakın gazetecilerden de tepki geldi. Şaban Sevinç, "İnanamıyorum. Sadullah Ergin Çankaya listesinde. CHP'nin kalesinde. Atatürk'ün Çankaya'sında" paylaşımını yaptı.

"ERGİN'İ KUTLUYORUZ, İYİ OYUNCUYMUŞ"

CHP'de 24-25-26. dönem İzmir Milletvekilliği yapan Mustafa Balbay da Ergin'in listede yer alması sonrası sinir küpüne döndü. Balbay, "Sadullah Ergin'i listede görünce aklımıza ilk Silivri Cezaevinde pinpon oynaması geldi. Hani o, FETÖ'nün en alçak kumpasları kurduğu günlerin Adalet Bakanı! Ergin'i kutluyoruz, iyi oyuncuymuş!" cümlelerini kurdu.

"UNUTAN VATAN HAİNİDİR"

CHP yandaşı gazeteci Yılmaz Özdil ise Ergin için, "Asrın iftirası Balyoz'u Ergenekon'u unutan ahmak, unutturan vatan hainidir, Ali Dibo'yu listeye koymayın kardeşim, yapmayın..." paylaşımını yaptı.

"ADAY GÖSTERİLMESİNİ KABUL ETMİYORUM"

Ergin'in adaylığına bir tepki de Uğur Dündar'dan geldi: "Söylemesem olmaz!.. Fenerbahçe'ye 3 Temmuz Fetö kumpası yapılırken Adalet Bakanı olan Sadullah Ergin'in Atatürk ve Cumhuriyet ile özdeş olan Çankaya'dan aday gösterilmesini bir Fenerbahçeli olarak kabul edemiyorum."

Etiketler : DEVA Partili Yılmaz Özdil Asrın iftirası Balyoz Uğur Dündar
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX