0530 708 54 54
0530 708 54 54
02 Haziran 2023 Cuma 21:44:00 - Güncelleme:02 Haziran 2023 Cuma 21:44:00

CHP yandaşı Yanardağ, Öztrak'a yüklendi..."Bu yenilgiyi kabul etmektir"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başkan Erdoğan karşısında hezimete uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kaybetmediğini öne süren Tele 1'in Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ı hedef aldı. Öztrak'ın "Samimi özeleştiri yapacağız, kurultaya hazırlanacağız" sözlerine tepki gösteren Yanardağ, "Tam da iktidarın istediğini yaptınız, kurultay sürecini başlattınız. Bu yenilgiyi kabul etmektir. Bu ancak vasatı yeniden üretir." dedi.

14 Mayıs ve 28. Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başkan Erdoğan aldığı yüzde 52,1'lik oy oranı ile 7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yaklaşık 2,5 milyon oy ile fark attı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, seçimlerdeki hezimet sonrası muhalefet ve seçmenleri tarafından 'istifa' çağrılarının hedefi oldu.

Hedef tahtasına konulan ve eleştirilerin odağı olan Kılıçdaroğlu, kendisi haricindeki tüm parti yönetiminin istifasını aldı. CHP yandaşları ise 'tek adamı' savunmak için ne yapacağını şaşırdı.

"SEÇİMİ KAYBETMEDİ"

CHP tarafından fonlanan Tele 1'in Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kaybetmediğini öne sürdü. 28 Mayıs'ta yapılan 2. tur seçimlerinde yüzde 52'nin üzerinde oy alan ve yeniden seçilen Başkan Erdoğan'ın oyunun en fazla yüzde 42 olduğunu iddia etti.

YANARDAĞ, ÖZTRAK'I HEDEF ALDI

Yanardağ sözlerinin devamında ise CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ı hedef aldı. Yanardağ, Öztrak'ın "Samimi özeleştiri yapacağız, kurultaya hazırlanacağız" sözlerine tepki gösterdi.

CHP'nin kurultay tartışmalarından boğulmak üzere olduğunu söyleyen Yanardağ, "Tam da iktidarın istediğini yaptınız, kurultay sürecini başlattınız. Bu yenilgiyi kabul etmektir. Bu ancak vasatı yeniden üretir." dedi.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX