0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Ekim 2021 Salı 18:01:00 - Güncelleme:26 Ekim 2021 Salı 18:01:00

CHP ve HDP'den ortak karar! Tezkereye "hayır" diyecek

Son Dakika Haberleri.. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin Suriye ve Irak tezkeresine hayır oyu vereceğini açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'ye sunulacak olan Suriye tezkeresi ile ilgili konuştu. TSK'nın sınır ötesindeki görev süresini 2 yıl uzatacak olan tezkereye AK Parti, MHP ve İYİ Parti evet oyu vereceğini açıklamış, HDP ise hayır oyu kullanacağını bildirmişti.

HDP'nin baskısı sonrası CHP'nin nasıl bir tavır sergileyeceği ise merak konusu olmuştu. CHP'nin kararını Grup Başkanvekili Özgür Özel açıkladı.

Özel, 'Suriye'ye sınır ötesi için istenen 2 yıllık tezkereye hayır oyu vereceğiz' dedi.

HDP EŞ GENEL BAŞKANI MİTHAT SANCAR ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Irak-Suriye tezkeresi üzerinden muhalefete seslenen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, salı günü Meclis'te oylanacak tezkere için, "Buradan tüm muhalefet partilerine sesleniyorum. Gelin tutarlı davranın, cesur hareket edin. Bu tezkereye hep birlikte karşı duralım" ifadesinde bulunmuştu.

HDP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ TAŞÇIER'DEN CHP'YE TEHDİT

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda CHP'ye aba altından sopa göstermiş, "HDP Milletvekili Taşçıer: CHP tezkereye 'Evet' diyecekse hiçbir Kürt, 'CHP, AKP'den daha iyidir' diye oy vermemeli" demişti.

CHP'nin 2023 seçimleri öncesi HDP'yi ittifakta tutabilmek için Suriye tezkeresine hayır oyu verdiği değerlendirmesi yapılıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX