0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Haziran 2020 Salı 15:18:00 - Güncelleme:30 Haziran 2020 Salı 15:36:00

Çavuşoğlu'ndan Macron'a tepki: Fransa bir darbeciyi destekliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Macron dürüst davranmadı. Fransa, Libya'da bir darbeciyi destekliyor. NATO, Rusya'yı tehdit görüyor ama NATO müttefiki Fransa Rusya'nın Libya'da mevcudiyetini artırmak için çaba sarf ediyor.

Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

AB'nin Türkiye'ye mülteciler konusunda 6 milyar avro sözü vardı. Şu anda bir tartışma var. AB, 4,7 milyar avro ödediğini söylüyor ama Türk meslektaşlar böyle düşünmüyor. Bu konunun bir an önce açıklığa kavuşturulmasını, AB'nin ödemeyi yapmasını, gerekirse yeni bir anlaşma yapılması gerektiğini söylüyoruz."

Etiketler : Emmanuel Macron Mevlüt Çavuşoğlu Fransa YTürkiye Libya Libya ordusu Hafter Hafter milisleri AB Avrupa Birliği
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX