Çavuşoğlu, New York'ta Amerikalı mevkidaşı Blinken ile bir araya geldi

Kaynak: AA
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, New York'ta Amerikalı mevkidaşı Antony Blinken ile yaptığı ikili görüşmede, ikili ve bölgesel birçok konuyu ele aldı.
Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul toplantıları için New York'ta bulunan Çavuşoğlu ve Blinken, Lotte Palace Oteli'nde gerçekleştirdikleri ikili görüşme öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, görüşmeyi yapmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek ikili ilişkileri, Rusya-Ukrayna savaşı, Ermenistan-Azerbaycan ve Suriye başta olmak üzere ikili ve bölgesel konuları ele alacaklarını kaydetti.
Blinken de yaptığı açıklamada, Türkiye ve ABD'nin NATO müttefiki olduğunu ve birçok zorluğun aşılmasında birlikte çalıştığını belirterek bugün özellikle Rusya-Ukrayna savaşını ele alacaklarını söyledi.
İstanbul'da imzalanan tahıl koridoru anlaşmasının önemine de işaret eden Blinken, bu anlaşmanın sağlanması ve uygulanması konusunda müteşekkir olduğunu dile getirdi.
Açıklamaların ardından basına kapalı devam eden görüşme, yaklaşık yarım saat sürdü.
- Yargıtay'dan emsal karar: Senet üzerindeki ibarelere dikkat!
- POMEM giriş sınavı ön başvuru sonuçları açıklandı
- İletişim Başkanlığı, seçimin ikinci turu ile ilgili iddiaları yalanladı
- Biden'dan Başkan Erdoğan'a tebrik telefonu
- Dışişleri Bakanlığı'ndan Kosova'daki olayların taraflarına 'şiddetten kaçınma' çağrısı
- CHP'de seçim sonrası değişim sesleri yükseldi