0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Mayıs 2023 Pazar 21:38:00 - Güncelleme:21 Mayıs 2023 Pazar 21:38:00

Binali Yıldırım: Memleketin gelecek 5 yılı şansa bırakılamaz

Kaynak: TRT Haber

ABONE OL

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım; "Vatandaşlarımız rehavete kapılmamalı 28 Mayıs'ta mutlaka sandığa gitmeli Memleketin gelecek 5 yılı şansa bırakılamaz." dedi.

İşte Binali Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar:

14 Mayıs'tan sonra başka bir Kılıçdaroğlu'yla karşı karşıyayız. Birinci tur bitti artık. 28 Mayıs'ı hep beraber milletçe yaşayacağız. Gerginliğe telaşa gerek yok. Olan 14 Mayıs'ta oldu. Ne oldu 14 Mayıs'ta neler söylendi vatandaş neye güvendi ona bakmak lazım.

Terör örgütlerinin siyasi uzantıları sözcüleri her seferinde aday çıkarırlardı aday çıkarmaktan vazgeçtiler Kemal Bey'i destekleme kararı aldılar. Bu karar terör örgütünün, PKK bölücü terör örgütünün kararıdır.

Dünyanın önde gelen önemli dergileri Cumhurbaşkanımızın nasıl kaybetmesi gerektiğini okuyucularına sundular.

Bu hakikaten ağrımıza giden kanımıza dokunan bir işti. Ülkemizi bu kadar aşağılamak kimsenin hakkı değildir. Aslında bakarsanız Cumhurbaşkanı seçimi de bence halloldu. Sadece adını koymadık. 28 Mayıs'ta adını koyacağız. İki önde gelen adayın arasındaki fark iki buçuk milyonun üzerinde bu önemli bir oydur.

Vatandaşlarımız rehavete kapılmamalı 28 Mayıs'ta mutlaka sandığa gitmeli Memleketin gelecek 5 yılı şansa bırakılamaz.

Cumhurbaşkanlığı gibi devletin başında olacak insanlar kısa sürede bu kadar zikzak yapamaz. Böyle bir hakkı yok. Bu milletin aklıyla alay etmektir.

14 Mayıs'tan önce İzmir Marşı, 14 Mayıs'tan sonra Mehter Marşı. Bunu yer mi bu millet. Gelir gelmez FETÖ'den atılanları devlete alacağım dedi. Ne dedi Kavala serbest kalacak dedi. Demirtaş serbest kalacak dedi. Bunlar ne kardeşim. Aynı lafları HDP'de söylüyor. PKK'da söylüyor. Avrupa'da onların dostları da söylüyor.

Gelir geçer laflarla kimseyi ikna edemezsiniz. Kimseyi kandıramazsınız. CHP'nin iddiaları vardı. Neydi ilk turda kazanacağız, yüzde 58'le kazanırız, 300 vekili geçeceğiz. İkinci tura kalırsa seçim Türkiye'de bombalar patlar, bunlar iktidarı devretmezler.

Bütün gerçekler ortadayken bunların iki tane belediye başkanı ne dedi? "Kazanıyoruz, kazandık". Sonra ne oldu ses soluk kesildi. Faturayı kime kestiler Onursal Adıgüzel'in kafasını tabiri caizse aldılar. Bunlar yanlış şeyler.

Bunları açıklarken sonuçlarda geride olduklarını biliyorlardı. Bu hem seçmeni yanıltmadır, hem parti taraftarlarını kışkırtmaktır.

Biz kazanabileceğimizi düşündük. Yarımdan daha az bir farktan bahsediyoruz. Bizim milletimiz bu güne kadar seçimlerde hiç şaşmamıştır. Kanaatini sandığa yansıtmıştır.

Milletimiz bize bir mesaj verdi. Mesaj şu, Biz sizi açık ara birinci parti yaptık, mecliste sizi mutlak üstün konuma getirdik. Bundan sonra ikinci turda seçim tamamlanınca burada vatandaşın beklentisine karşı çok daha duyarlı hale gelin. Şimdi herkesin birinci konusu nedir ekonomidir ikinci konusu huzurdur, üçüncü konusu güvenliktir, dördüncü konusu vatanın bütünlüğüdür.

Biz geldiğimizde terör o kadar baskın hale gelmişti ki insanlar can güvenliğinden endişe eder haldeydi. Terör gündemden aşağıya doğru geldi.

Siirt'teydim Şırnak'taydım insanın gitmesi mümkün olmayan yerlerde bulundum. Şimdi oralarda 100 milyar dolarlık rezerv var, Gabar ve Cüdi Dağın'da.

Bu neden güvenlik var istikrar var. Türkiye kaynaklarını ortaya çıkarıyor bölgenin refahı için. Türkiye kalkınma hamlesini Doğu ve Güney Doğu'dan başlattı.

Çünkü neden? Oralarda sıkıntı vardı. Bizim oraya yaptığımız yatırımlar Batı'dan iki buçuk kat fazla. Şimdi gidin oradaki alt yapı batıdan daha iyi. Şimdi oraların ayağa kalkma zamanı. Bu nasıl olacak, terör problemi olmayacak.

Bir pandemi süreci yaşadık biz. İki buçuk yıl sürdü, bu süre içerisinde neredeyse hayat durdu. Ama biz alt yapımız olduğu için işe gidemesekte işimizi gücümüzü internet ortamından yaptık.

Bu ama bizim için bir belirsizlik ortamı doğurdu. Pandemi bitince ne oldu enflasyonu bilmeyen ülkelerde enflasyon tırmanmaya başladı.

Tabi bizde de artı. Tedarik zinciri bozuldu. Yaşanan bu belirsizlik ortamının küresel düzeyde olumsuz etkileri oldu. Bundan biz de sarsıldık. Daha sonra Rusya-Ukrayna savaşı başladı.

Burada Cumhurbaşkanımız çok akıllıca, zekice bir karar aldı. Her iki liderle diyaloğunu sürdürdü, tahıl koridorunu açtırdı. Savaş esirlerinin değişimine öncülük etti. Bütün bunları nasıl başardı liderlikle başardı.

Seçim meselesi aradan çıktıktan sonra geçim meselesi bizim bir numaralı meselemiz. Deprem bölgesi zaten bizim gündemimizden hiç çıkmadı. Dün beraber Adıyaman'da Kahramanmaraş'taydık. Müthiş bir coşku, müthiş bir sevgi.

Bakın büyük bir felaket yaşamışlar, 50 binden fazla yakınını kaybetmiş bu insanlar bir iktidara bir cumhurbaşkanına sevgi seli gösteriyorlar. Bakın bu çok normal bir durum değil. Sayın Kılıçdaroğlu bu günlerde deprem bölgesine gitti mi gidebilir mi? Hiç zannetmiyorum.

Depremde ilk 24 saat içerisinde orada iş başı yapan olayı tamamen kontrol altına alan bir devlet var. Bakanlar 3 ay evlerine gelemediler. Valilerin kaymakamların tamamı oradaydı. Depremin ilk saatinden sonra 80 milyon nüfusun 50 milyonu oraya aktı. Hatta bu zaman zaman sıkışıklıklara neden oldu.

Böyle bir felaket son 100 yılda yok. Bizim milletimizin olağan üstü anlardaki refleksini başka bir ulus gösteremedi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX