0530 708 54 54
0530 708 54 54
02 Kasım 2022 Çarşamba 21:43:00 - Güncelleme:03 Kasım 2022 Perşembe 00:56:00

Başkan Erdoğan: TOGG'un 7 ayrı üretimi olacak

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında milyonları ilgilendiren konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. TOGG'un 7 ayrı üretimi olacağını belirten Başkan Erdoğan, aracın satışa sunulduğunda rekabetçi olacak. Fiyatı, kendi sınıfındaki araçlarla rekabet edebilecek" dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, katılmış olduğu bir televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Sizlerle bu mekanda, bu çapta ilk defa bir program yapıyoruz, yapacağız. Her şeyden önce orası fabrika değil mi? Birileri fabrika nerede diyordu ya? Burası fabrika... Togg burada üretilecek, önce Togg'daki bütün mühendisleri, işçileri, teknisyen, teknikerlerle 1300 kişi bir fotoğraf çektirdik. Ardından da fabrikayı gezdik. Fabrikada her şey robotik. Tabandan tepeye, bütün kaynak sistemleri robotik işlemlerle yapılıyor. Boyahanesi de aynı şekilde öyle. İnsan gördükçe iftihar ediyor. Rabbim bizlere elhamdülillah bunları nasip etti, bugünlere ulaştık.

TOGG'DA ÖTV İNDİRİMİ OLACAK MI?

Fiyatını sormaya başladılar. Biz de diyoruz ki aceleci olmayalım. Gemlik'te net bir cevap vermiştim. Togg satışa sunulduğunda rekabetçi olacak. Piyasaya çıktığı anda kendi sınıfındaki araçlarla fiyat anlamında rekabet edebilecek. Buradaki babayiğitler sıradan masada oturan adamlar değiller, hepsi ülkenin sivrilmiş, saygın iş adamları. Oturacağız ve değerlendirmesini yapacağız. Mart ayında yollara çıkmadan önce fiyat tespitini yapıp adımımızı atacağız.

(ÖTV indirimi) A'dan Z'ye her şeyini o zaman konuşacağız. Bir elektrikli araç var önümüzde, bunu teşvik etmek ve halkımıza sevdirmek bizim için önemli bir maharet olacak. 2022'nin temmuz ayıyla birlikte zaten ÖTV indirimi yapılmıştı. Yeni vergi düzenlemesiyle 160 kilovatı geçmeyen ve ÖTV matrahı 700 bin TL'yi aşmayan elektrikli araçlar için yeni vergi oranı yüzde 10 olarak belirlendi. Bunların hepsini planlayarak yolumuza devam ediyoruz.

"ALİYEV 2 TANE TOGG İSTEDİ"

Ben inanıyorum ki, benim vatandaşım 7 ayrı üretim olacak, bu üretimlerin içerisinde seçenekler sunuyoruz. Bu seçeneklerle de hangisini beğenirse alacak. Sadece otomobil değil, renklerde de seçenek var. Renklere de arkadaşlarımız derslerini iyi çalıştılar. Hepsine değişik renkleri koydular. Yalnız bir tanesini eksik bırakmışlardı, Karadeniz... Rize mi olsun Ayder mi olsun dedik, çalıştık. Çünkü yeşil eksik. Yeşilin olmadığı bir çeşit olamaz. Niye ülke Türkiye, yeşiller ülkesi. Biz tabi hanımefendiye sorduk, eşim kırmızı dedi. Dolayısıyla da kırmızıda karar kıldık. İkinci bir teklif geldi o da İlham Aliyev'den. 2 araba da ben istiyorum dedi. Birisini makamımda kullanacağım diğeri de daire kullanılacak dedi. Renk konuşmadık, sanırım eşine soracak.

"TOGG İLE 160 KM HIZA KADAR ÇIKTIM"

Araç bulunduğu noktada, birilerini şımartmayalım da, olduğu yerde dönüyor. Hiç döndüğünün farkında değilsin ama o denli huzurlu o denli rahat bir araç. Aşırı süratlı gitmedik ama ben 160'a kadar çıkmıştım. Hiç hissetmiyorsun. Ya Honda ya da Hyundai'den bir beyin daha aldılar, 2 beyin tümüyle Togg'a kumanda ediyor. Ellerine sağlık. Birimler arttıkça, eleman sayısı da artacak. Buradan 4,8 saniyede 0/100 kilometreye ulaşabiliyor, o kadar seri.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: "BAK ÖĞREN, BEN EKONOMİSTİM"

Ben bu zatı muhatap almaktan utandım ama onda utanma yok. Tabi ortağı da öyle. Fabrika nerede diyor. İşte fabrika. Otomobil nerede diyor. İşte otomobil. Muhalif liderlerden de sağ olsunlar açılışa katılanlar vardı. Her ne kadar ikisi gelmese de ortağın bir elemanı oradaydı. Fakat muhalif medyadan olanlar da vardı. Onlar da takdir ettiler. Eser dersin eser ortada. Bunun yanında üretilen otomobil dersin o da ortada. Şu an itibarıyla 1300 kişinin ortaya çıkardığı bir eser var ve sen hala görmüyorsun. İşte Allah'ın hükmü aynen tecelli ediyor. Gözü var görmez, kulağı var duymaz, dili var hakkı söyleyemez. Çünkü onların kalpleri mühürlüdür. Aynen tecelli ediyor. Biz üretemezsiniz demedik, satamazsınız başladı şimdi de. Bunların hepsine cevabımız var da inanın buna vaktimiz yok. Yazıktır, 20 yıldır Türkiye'nin geleceğine yatırım yaparken, bir tane fabrikanız var mı diyor? Eline diline dursun ya! Bu kadar eğitimde okullar yaptık, bu kadar hastaneler inşa ettik, yaptık. Kendisi biliyorsunuz SSK'da genel müdürken, ölüleri rehin aldılar. Sizin programlarda da Savaş Ay'ın bir yayını vardı. Ay'ın o yayınında Bay Kemal'ın genel müdürlük dönemiydi... O ölenler, o feryat ederek kan revan içinde kalan çocuk... 7 yaşında mıydı neydi, onu unutamıyorum. Sen busun! Şimdi diyor ki bu kadar para ödeyeceksiniz. Bak öğren ben ekonomistim.

Bizim şu anda yap-işlet-devret ile bu eserleri üretenler bu toplam bedeli ortaya koysan, faiz ödemeye kalksan ortadan kalkamazsın. Milli bütçeye en ufak bir yük olmuyor. Eser ortaya çıkıyor, eser ortaya çıkarken taahhüt edilen nedir? Diyelim ki hasta sayısı, eğer yüklenici firma o rakama ulaşamadığı zaman aradaki farkı veriyorsun. Bunları faiz hesaplarına yatırdığında çok daha karlısın devlet olarak..

BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL GÜVENCE

Bay Kemal, 1 metrekarelik bez parçası diyor. Ben çözdüm diyor utanmadan. Bu ara başörtülü kadınlara rozet takıyorlar. Bu seçimlerde başörtülü birkaç aday çıkarırsa da şaşırmayın. Bizim bütün mücadelemiz o cahil kalmak istemiyoruz diyen yavrumuzun kaliteli eğitim öğretime kavuşmasıydı. Hamdolsun biz bunu başardık. Bay Kemal'in böyle bir derdi yok. Haydi gel kaçma, Anayasa değişikliği yapalım, bu işi sağlama alalım. Ama gelemezler, kaçacaklar. Arkadaşlarıma gidin bir ziyaret edin bakın ne diyorlar bilgi alın dedim. Sonra da nihai kararımızı verelim. O gün üniversiteden atmak istedikleri kızlarımız o üniversitelere hoca olarak dönüyorlar, bu günleri gördük. Onu engelleyemediler. Bazıları profesör bazıları doçent oldu. Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz. Sayın Ecevit'in Meclis'ten Merve Kavakçı'yı atmak için yaptığı konuşmayı hafızamdan silmem mümkün değil. Bunları gördük. CHP'nin farklı bir versiyonu değil miydi? Haddini bildirin şu kadına diyen bunlar değil miydi? Aile ile ilgili anayasa değişikliği teklifimiz Meclis'e sevk aşamasına geldi.

Cumhur İttifakı olarak arkadaşlarımız diğer paritlerle görüşmeye başladılar. Görüşmelerin ardından da teklifimize nihai halini vereceğiz ve Meclis'e sunacağız. Başörtüsünün özellikle CHP'nin takiyye siyasetine malzeme olmaktan kurtaracağız. Böyle bir sorun yokken rüyasında gördü herhalde. Bizim artık başörtülü savcılarımız, hakimlerimiz, askerimiz, valilerimiz, kaymakamlarımız var. Devletin her kurumunda başörtülü hanım kardeşlerimizi görmek mümkün.

Yaklaşan 2023 seçimlerinde ne kadar oy devşirebilirim derdinde, istismar siyaseti. Benim milletim bu oyuna gelmeyecek. Siyasetin tozlu raflarına değil, çöpe atacak.

YENİ FÜZE CENK YAKINDA ENVANTERDE

Son uzun menzilli füzemiz Türk Savunma Sanayiinin geldiği noktayı göstermesi açısından çok önemli. Roketsan bünyesinde bir dizi füze projeleri yürütülüyor. Son yaptığımız Yunanlıları çıldırtan Tayfun testidir. Şimdi onun mesafesini daha da artıracaklar. 561 kilometre menzili daha da artacak. Atina bunun menzini içerisinde diyerek kırmızı alarm verdiler. Cenk ve Gezgin gibi nice müjdeleri zamanı geldiğinde vereceğiz. Biz savunma sanayiinin bazılarının içerden bazılarının ise dışardan engellemelerine rağmen bu noktalara getirdik. Aynı istikamette istiklalimiz ve istikbalimiz için gece gündüz demeden muhtelif füze, roket demeden çalışmaya devam ediyoruz.

2023 yılında milli muharip uçak hangardan çıkacak. Hürjet, Bayraktar Kızılelma, gemiye inip kalkacak Bayraktar TB3 ilk uçuşunu gerçekleştirecek. Uzun menzilli hava savunma sistemlerimiz, karadan havaya füzelerimiz ve Gökdoğan füzelerinin de ilk teslimatı yapılacak. Çok kızacaklar, sadece Yunanistan da değil. Bu hasmane tutum karşısında biz de cevabımızı vereceğiz. Yunanistan'ın aklını başına alması lazım.

"YILBAŞINDAN SONRA ENFLASYONU TEKRAR KONUŞACAĞIZ"

Bizde de bazı maalesef istikametini kaybetmiş tipler var. Güçlendirilmiş Parlamenter Demokrasi diyorlar. Parlamenter Demokrasiyi görmüştük, orada da birkaç aylık hükümetler vardı. Koalisyon dönemleri bu sistemin uygulandığı dönemlerdi. Bu dönemlerde Türkiye'de istikrar yoktu, ekonomi müflis durumdaydı. Biz başkanlık sistemine geçtik, Türkiye'ye istikrar geldi. Bizim böyle bir derdimiz yok. Sağlıklı bir ekonomiyle yolumuza devam ediyoruz. Bizim 5 başlığımız var. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyüme. Türkiye tarihinin en büyük büyüme dönemlerini yaşıyor. İkide bir önümüze enflasyonu çıkarıyorlar. Yılbaşından sonra tekrar konuşacağız inşallah. Biz faizi tek hanelere doğru çekiyoruz. Kamu bankalarımız yatırımca teşvik edici olacaklar. Yatırımı başaracağız ki istihdamı başaralım. Bu da da artacak, istihdamla birlikte üretim de artacak. İhracatla birlikte de cari fazla yoluyla büyümeye gideceğiz. Bizim cari açığımız petrolden dolayı kaynaklanıyor.

Putin ile yaptığımız görüşmelerde fiyat politikalarını olumlu istikamete çekmek için adım atacağız. Siyasi istikar bizim için büyük imkan oldu. Krizleri yönetirsiniz ama belirsizlikleri yönetemezsiniz. Hazırlığınız varsa kazanırsınız. Biz başkanlık sistemiyle buna hazırlandık güçlüyüz o nedenle de rahat konuşuyoruz.

İSRAİL İLE İLİŞKİLER

Herzog sabırlı bir yaklaşım içerisinde. Seçim sonuçları net değil ama karşılıklı saygı zemininde İsrail ile ilişkilerimizi sürdürmek istiyoruz. Ortak çıkarlarımız ve hassasiyetlerimize uygun zeminde yürütmeyi amaçlıyoruz. İsrailli yetkililerle görüşmelerimiz oldu. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'u mart ayında Türkiye'de ağırladık. Sonrasında telefonla sık sık görüşmelerimiz oldu. Ağustos'ta diplomatik ilişkileri en yüksek seviyeye çıkararak karşılıklı büyükelçi atadık. İsrail Başbakanı Lapid'i ABD'de kabul ettim. Karşılıklı temaslarla süreci devam ettirerek ilişkilerimizi tüm alanlarda ilerletme ümidimizi koruyoruz. Değerlere saygı gösterildiği sürece kazan-kazan diplomasisiyle tüm bölge kazançlı çıkacaktır.

SOSYAL KONUT PROJESİ

Şu an açıklanan dev bir proje. 8,5 milyon başvuru var. 1 milyon da arsa var, altyapısını biz yapıyoruz. Arsayı alanlar evlerini kendileri yapacak. Seçimden sonra da Türkiye Yüzyılı'na ayrı bir güç katacağız. Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor 7 Kasım'da bitecek başvuru süresini 15 Kasım'a kadar uzatıyoruz. Vatandaşlarımız bu tarihe kadar arsa ve iş yerlerine başvurabilir.

BLOKZİNCİR - KRİPTO PARA DÜZENLEMELERİ

Kripto para alanındaki gelişmeler blokzincir teknolojisini karşımıza çıkardı. Ticari sistemin değişime uğradığı dönemde biz bu yeniliğe kayıtsız kalamazdık. Fikri mülkiyet hakları güvence altına alınıyor. İstanbul Üniversitesinde geniş katılımlı bir heyete bir konuşmam oldu. Orada bu blokzincir konusunu işledim. İlk defa da AK Parti olarak bizler önem verdik. Sempozyumlarla, panellerle çalışmaları genişletelim dedik.

Elon Musk ile uzun zamandır görüşemedik, bir seneyi de geçmedi bu ara. Bu ara Twitter dolayısıyla bir görüşme olabilir. Onunla bir diplomasi yürütebiliriz.

TÜRKİYE'Yİ DEĞİŞTİREN 20 YIL

AK Parti Türkiye'ye rekorlar kırdırırken, milletimiz de bize kesintisiz 20 yıl iktidarda kaldırma rekorunu kırdırdı. Avrupa Birliğinde bizimle bu süreci yaşayan hiçbir lider kalmadı, hepsi değişti. Biz kendileriyle farklı mecralarda görüşüyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etme yolunda bizimle yürüyen tüm dava arkadaşlarıma özellikle şükranlarımı sunuyorum. Bu süreçte birbirinden güzel ve özel kazanımlarımız oldu. Her biri uzun yıllar milletimize hizmet edecek eserler bıraktık. En güzel anılarımdan birisi de bu eserleri kullanan vatandaşın yüzündeki memnuniyettir. Onları gördüğüm zaman bize ayrı bir güç katıyor. Yüz yılın işini biz 20 yıla sığdırdık. Hastanelerimiz vatandaşlarımıza şifa oldu, yollarla uzaktakileri yakın ettik. Hava yollarını kara yolları haline getirdik. İstihdam projelerimizle işsize iş olduk. 20 yılda gülmeyen yüzleri güldürdük. Yaptığımız hizmetleri anlatmaya vakit yeter. Bir hatırama çok özeldi dersem diğerine haksızlık etmiş olurum. Gençlik yıllarımın özlemi, Sultanahmet Meydanı'nda Ayasofya'nın önündeki mitinglerimiz olmuştur. Allah'ımıza hamdolsun Ayasofya'yı açmak bize nasip oldu. Bunu unutmak mümkün değil. Ayasofya açıldı, zincirler kırıldı. Bu Avrupa yakasındaydı? Dikkat edin orada da başta Yunan çıldırdı. Biz de Anadolu yakasına bazı mühürleri vuralım dedik. Büyük Çamlıca Camii bunların en önemlisiydi. Avrupa'dan Anadolu'ya bakışta bir simge oldu. Biz Mimar Sinan unutulursa haksızlık olur dedik. Mimar Sinan Camii'ni yaptık. Klasik mimariyle oraya kondurduk. Ankara'da unutulmaz ki, Melek Hatun Camii bir başka eser. Şu toplantıyı yaptığımız Külliye. Bay Kemal buradan rahatsız olsa da burayı unutmak mümkün değil. Biz de Cumhuriyetin nesli olarak Külliyemizi buraya inşa ettik. Burası çok farklı bir Külliye.

ASGARİ ÜCRET VE EYT AÇIKLAMASI

Şu anda Vedat Bilgin ve ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalarla birlikte önümüzdeki ay ve yeni yıl bunların arka arkaya açıklandığı aylar olacak. Buralardaki ücret politikalarımızı da açıklayacağız. Bunlardan en önemlisi asgari ücretin tespiti çalışması olacak. Bu çalışmayla gerek sözleşmeliler gerek EYT'lilere ilişkin açıklamalar olacak. 2023 yılına bunları açıklayarak girmiş olacağız.

Etiketler : başkan erdoğan canlı yayın atv
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX