0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Eylül 2020 Cumartesi 21:42:00 - Güncelleme:26 Eylül 2020 Cumartesi 21:52:00

Başkan Erdoğan'dan Emmanuel Macron'a SAMP-T çağrısı: Ortak üretim muhalefetini kaldırın

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı telefon görüşmesinde, "Türkiye'yi Avrupa hava savunma sistemi SAMP-T'nin üretimine dahil edin ve ortak üretim konusundaki muhalefet şerhine son verin" dediği iddia edildi.

Amerikan Bloomberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında yapılan son görüşmenin bazı detaylarına ulaştı.

"ORTAK ÜRETİM MUHALEFETİNE SON VERİN"

Bloomberg'in Türk yetkililere dayandırdığı habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macron ile yaptığı telefon görüşmesinde, "Türkiye'yi Avrupa hava savunma sistemi SAMP-T'nin üretimine dahil edin ve ortak üretim konusundaki muhalefet şerhine son verin" dediği iddia edildi.

İMZALAR İKİ YIL ÖNCE ATILMIŞTI

İki yıl önce EUROSAM ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi Aşama-B Sözleşmesi, Erdoğan ile Macron'un katıldığı törenle imzalanmıştı.

"ERDOĞAN GERİ ADIM ATMADI"

Haberde Ankara'nın henüz geçen yıl satın alınan S-400'leri henüz aktifleştirmediği ve Başkan Erdoğan'ın Washington'ın ambargo tehdidine karşın S-400'lerden vazgeçmeyi ya da yerine bir Amerikan sistemi satın almayı reddettiği vurgulanıyor.

Ayrıca, Rusya'nın olası bir ikinci sözleşmede ortak üretim teklif ettiği de hatırlatılıyor.

SAMP/T ÖZELLİKLERİ

SAMP/T sistemi, Fransız Aster 30 Block 1 füzelerini kullanıyor ve 600 km menzilli balistik füzeleri durdurabiliyor.

510 kg ağırlığındaki Aster füzelerinin uzunluğu 4,2 m, çapı 180 mm boyutlarında oluyor.

Asterlerin, katı yakıtlı, iki aşamalı roket motoru bulunuyor.

Etiketler : macron sempt fransız
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX