0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Eylül 2018 Cuma 14:35:00 - Güncelleme:28 Eylül 2018 Cuma 23:23:00

Başkan Erdoğan'dan çok sert Can Dündar açıklaması: Devletin sırlarını ifşa eden bir ajandır

Almanya Başbakanı Merkeli ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Başkan Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, FETÖ'cü ajan Can Dündar'la ilgili sorusu üzerine Erdoğan 'Siz Can Dündar'ı tanıyor musunuz, ajan olduğunu biliyor musunuz? Can Dündar, devletin sırlarını ifşa etmiş ve mahkumiyet almış bir ajandır. İadesini istemek de en doğal hakkımızdır' dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN AJAN CAN DÜNDAR SORUSUNA YANIT

Bir gazetecinin Can Dündar akredite olmasına rağmen toplantıda değil sebebi nedir sorusuna Merkel, "Dündar'ın basın toplantısına katılmaması kendi tercihidir. Kensinin durumuyla ilgili Sayın Erdoğan ile aramızda farklı görüş mevcut." ifadelerini kullandı.

Merkel'in sözleri sonrası konuşan Erdoğan, "Merkel'in samimi açıklamalarına teşekkür ederim. Can Dündar devletin sırlarını ifşa eden birisi... Türk yargısı tarafından 5 yıl 10 ay ceza almıştır. Bu kişi (Can Dündar) Türk yargısına göre bir mahkumdur, kaçmıştır. Bizim Almanya ile suçluların iadesi anlaşması var. Biz bu karşılıklı anlaşmaya göre devletin sırlarını ifşa eden bir ajanın iadesini istedik. Aynı şekilde Almaya'da bizden böyle bir suçluyu istese ben veririm hiç gözünün yaşına bakmam" ifadelerini kullandı

Başkan Erdoğan ve Merkel ortak basın toplantısı düzenliyor

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX