0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Aralık 2019 Cuma 14:37:00 - Güncelleme:20 Aralık 2019 Cuma 15:38:00

Başkan Erdoğan'dan ABD'ye TürkAkımı resti: Bizim de yaptırımlarımız olacaktır!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türk gazetecilerle bir araya geldiği söyleşide TürkAkımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. ABD'nin F-35 ve S-400 hava savunma sistemlerinden sonra şimdi de kendilerini TürkAkımı ile tehdit ettiğini söyleyen Başkan Erdoğan, "Bu tam manasıyla hakkımıza tecavüzdür. Bütün bunlara karşı tabii ki bizim de yaptırımlarımız olacaktır. biz eli kolu bağlı oturacak bir millet değiliz dedi." dedi.

Cenevre’den sonra Kuala Lumpur’da Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed’in girişimiyle düzenlenen Kuala Lumpur Zirvesi’ne katılan başkan Erdoğan, bir araya geldiği Türk gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. ABD'nin kendilerini TürkAkımı ile tehdit ettiğini söyleyen Başkan Erdoğan çok sert açıklamalarda bulundu

"ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLU OTURACAK DEĞİLİZ, BİZİM DE YAPTIRIMLARIMIZ OLUR"

ABD’de senatonun iki kanadının da onayladığı savunma bütçesindeki Türkiye’yi ilgilendiren konular ve bu konular arasında F-35 uçaklarının ABD tarafından satılmaması, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yönelik silah ambargosunun kaldırılmasının gündeme gelmesi üzerine Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan “Gerekli tedbirleri alırız” şeklindeki açıklamanın hatırlatılması üzerine ne gibi tedbirlerin alınacağı konusuna açıklık getiren Başkan Erdoğan, “Dışişleri Bakanlığımızın yapmış olduğu açıklama bizim açıklamamızdır. S-400 olsun, F-35’lerle ilgili adımlar olsun, bunlar bitmiş işler. Biz bu işi bitirmişiz. Bunu kaç kere söyledik. Şimdi bir de utanmadan sıkılmadan Türk Akım ile ilgili ‘buna yaptırım uygularız’ diyorlar. Bu, tam manasıyla haklarımıza tecavüzdür. Bütün bunlara karşı tabi ki bizim de yaptırımlarımız olacaktır. Yani biz eli kolu bağlı duracak bir millet değiliz. Hep söylüyorum ‘biz kabile devleti değiliz.’ Burası Türkiye. Tarihiyle her şeyiyle bizim bir farklılığımız var. Dolayısıyla da bu konu ile ilgili biz de kendi yaptırımlarımızı kesinlikle uygulamaya sokarız. Şu anda ABD Kongresinde azille ilgili konular olabilir. Bizim de kendimize has, iç siyasette, dış siyasette uğraştığımız birçok konularımız var. 

"BİZİM DE DERDİMİZ VAR"

İşte Cenevre’den çıktık, 11,5 saat yolculukla Malezya’ya geldik. İşte durmuyoruz, biz de bir şeyler yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Bu dörtlü zirveye gelen liderler, bunlarla ilgili konuları da konuştular. Çünkü hepsinin bu noktalarda belli bir derdi var. Bizim de derdimiz var ama inşallah buna karşın bizim de kendi alternatif uygulamaya koyabileceğimiz çözüm yollarımız var” dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX