Başkan Erdoğan: Savunma sanayiinde yeni müjdeler vermeyi sürdüreceğiz

Yayın Tarihi: 21 Şubat 2024 Çarşamba 15:04:00

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2024 Çarşamba 15:04:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün Türk savunma sanayiinin gurur günlerinden birini daha yaşadık. Milli Muharip uçağımız KAAN bu sabah ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde savunma sanayiinde milletimize yeni müjdeler vermeyi sürdüreceğiz" dedi.

TRT Haber

ABONE OL

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

Milli muharip uçak KAAN ilk uçuşunu yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, kendi 5. nesil savaş uçağını üretme yolunda çok kritik bir eşiği daha geride bıraktı. Bugün Türk savunma sanayinin gurur günlerinden birini daha yaşadık. Milli muharip uçağımız KAAN ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi." dedi.

"SAVUNMA SANAYİİNDE MİLLETİMİZE YENİ MÜJDELER VERMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Türk savunma sanayiinin gurur günlerinden birini daha yaşadık. Milli Muharip uçağımız KAAN bu sabah ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Daha neler gelecek neler. İnsansız uçakları , AKINCI'yı yaptık mı? Kızılelma var ya F-16'nın taşıdığı bombayı taşıyor. Daha yapacağız. KAAN aynı F-16 gibi. Böylece Türkiye kendi 5'inci nesil savaş uçağını üretme yolunda çok kritik bir aşamayı daha geride bıraktı. Ne demişlerdi? "Yapamazlar..." Bu özgüven fukaralarına, "Parçası kalorifer peteğine benziyor" diyen hazımsızlara, ilk andan itibaren 'KAAN' projesini baltalamaya çalışan işbirlikçilere rağmen milli muharip uçağımız hamdolsun bugün göklerle buluştu. Rabbim emeği geçen herkesten razı olsun diyorum. Önümüzdeki dönemde savunma sanayiinde milletimize yeni müjdeler vermeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı