0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Mayıs 2021 Pazartesi 12:30:00 - Güncelleme:17 Mayıs 2021 Pazartesi 12:30:00

Başkan Erdoğan'dan Papa'ya Filistin mesajı

Son Dakika Haberleri.. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Papa Francis ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Filistin'de bir vahşet yaşandığını belirterek, İsrail'in saldırılarının muhatabının sadece Filistinliler değil tüm Müslümanlar, Hristiyanlar ve insanlık olduğunu ifade etti.

'SALDIRILARIN MUHATABI SADECE FİLİSTİNLİLER DEĞİL TÜM İNSANLIK'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Başkan Erdoğan görüşmede, Filistin'de bir vahşet yaşandığını belirterek, İsrail'in saldırılarının muhatabının sadece Filistinliler değil tüm Müslümanlar, Hristiyanlar ve insanlık olduğunu ifade etti.

İsrail'in insanlık onurunu çiğnediğini belirten Cumhurbaşkanı, İsrail karşısında tüm insanlığın birlik olması gerektiğini belirtti. Uluslararası kamuoyunu bir kez daha göreve çağıran Cumhurbaşkanı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin de gereken sorumluluk bilincini sergileyemediğini dile getirdi.

İSRAİL'E YÖNELİK TEPKİLER

Başkan Erdoğan, Papa Francis'in İsrail'e yönelik mesajlarının da önemine değindi, mesajların ve tepkilerin Hristiyan dünyasını ve uluslararası toplumu harekete geçirmek bakımından büyük önem taşıdığını vurguladı

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX