0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Kasım 2021 Cuma 11:00:00 - Güncelleme:12 Kasım 2021 Cuma 11:00:00

Başkan Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesiyle ilgili bomba gelişme: Diyalog zemini oluştu

Kaynak: Yeni Şafak

ABONE OL

Başkan Erdoğan ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun 2 saati aşan sohbeti sonrası, iki parti arasında diyalog zemini oluştu. Görüşme siyaset kulislerini hareketlendirirken, görüşmede ittifak konusunun gündeme gelmediği ancak bundan sonraki süreçte görüşme trafiğinin devam edeceği öğrenildi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu'nun 2 saati aşan zirvesi siyaset kulislerini de hareketlendirdi. Görüşmenin sonuçları için AK Parti ile Saadet Partisi arasında diyalog zemininin açıldığı bildirilirken, ittifak konusunun gündeme gelmediği, ancak bundan sonraki süreçte görüşme trafiğinin devam edeceği belirtiliyor.

Yeni Şafak'ın haberine göre, 2023 seçimlerine adım adım yaklaşırken önceki gün yaşanan sürpriz temasa ilişkin yeni bilgiler ortaya çıkıyor.

Edinilen bilgilere göre buluşma Karamollaoğlu'nun talebi üzerine gerçekleşti. Karamollaoğlu Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün vefat etmesinin ardından cenaze süresince hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de AK Parti özel hassasiyet gösterdiği için teşekkür etmek istiyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da cenaze töreni sırasında Karamollaoğlu'na 'Abi görüşelim' dediği öğrenildi. Karamollaoğlu da tüm bunlara istinaden Erdoğan'dan randevu talep etti.

DAHA SIK TEMAS

Beklenenden uzun süren görüşmede, iki ismin güncel gelişmeler üzerine sohbet ettiği, Karamolloğlu'nun da endişelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiği öğrenildi. Erdoğan'ın da Karamollaoğlu'na uzun uzun cevap verdiği belirtiliyor.

2 saat 15 dakikalık zirvede ittifak konusunun gündeme gelmediği belirtiliyor. Ancak, Karamolloğlu'nun çıkışta yaptığı 'dostane bir görüşme' açıklamasının ardından kulislerde ittifak için diyalog kapılarının açıldığı belirtiliyor. Görüşmenin iki taraf için de memnuniyet verici olduğu ifade ediliyor. Diyalog kapısına zemin aralayan görüşmenin ardından iki ismin daha sık bir araya geleceği konuşuluyor.

"BİR İTTİFAKIN İÇİNDE DEĞİLİZ" DEMİŞTİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu eylül ayında yaptığı bir konuşmada, şu anda herhangi bir ittifakın içinde olmadıklarını söylemiş, "Millet İttifakı'nda yer alıyor musunuz?" sorusuna ise, "Geçmişte doğrudur biz ittifakın içinde bulunduk ama şu anda ittifak diye bir şey söz konusu değil. İttifaklar seçime girileceği zaman ortaya çıkar" cevabını vermişti.

Etiketler : Başkan Recep Tayyip Erdoğan Temel Karamollaoğlu Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX