0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Mart 2023 Çarşamba 22:07:00 - Güncelleme:29 Mart 2023 Çarşamba 22:07:00

Başkan Erdoğan: HDP'ye verilecek her taviz PKK'ya verilmiştir

Başkan Erdoğan, canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan; "HDP'ye verilecek her taviz PKK'ya yani Kandil'e verilmiş demektir. Biz masanın altında 7. ortak var demiştik. Şu anda 7. ortak tam manasıyla ana muhalefetin ziyaretiyle ortaya çıktı." dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

"Kahramanmaraş merkezli depremin ardından deprem bölgesi yeniden inşa sürecine girdi. Bu yeniden inşa süreci nasıl gidiyor? Vatandaşlar ne zaman yuvalarına kavuşacaklar?" sorusu üzerine Erdoğan, bu hafta pazartesi günü Adıyaman'da olduğunu hatırlattı.

Depremde 50 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiğini aktaran Başkan Erdoğan, "Allah'tan kendilerine rahmet diliyorum. Onlar, bizim değerlerimizde, inancımızda şehitler safındadır ve Peygamberimize komşudur." ifadelerini kullandı.

Depremde ölenlerin yakınlarının canlarının çok yandığını belirten Erdoğan, "Onların acısını eğer biraz paylaşabiliyorsak, ne mutlu bize." diye konuştu.

Başkan Erdoğan, önceki hafta ise Kahramanmarış ve Hatay'da olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"İnşallah bu cuma Gaziantep'te olacağız. Bir ihtimal, Gaziantep ile beraber Kilis'i de paylaşacağız aynı gün. Cumartesi günü de Elazığ'da olmayı planlıyoruz. Tabii buralarda hem yeni inşa edeceğimiz konutlarımızın temel atma törenlerini gerçekleştiriyoruz hem de vatandaşlarımızla iftar sofrasında buluşuyoruz. Ramazan boyunca da daha sonra da depremzedelerimizi asla yalnız bırakmayacağız. Yani bu 11 vilayetimizi dönüşümlü olarak, sürekli ziyaret edeceğiz. Bizim bir planımız da şudur, sadece şahsım değil, Cumhur İttifakı olarak buraları birlikte dolaşmayı da planlıyoruz. Zaten kabinedeki arkadaşlarım aynı şekilde buraları ziyaret ediyorlar. Ziyaret etmenin dışında da buralarda özellikle çalışma yürütecekler. Onların da plan, programlarını bu aralar yapacağız ve o bölgelerde bugüne kadar nasıl bu arkadaşlarımız çalıştıysalar, bundan sonra da çalışmaya aynen devam edecekler."

Çok üzüldükleri konulardan birinin de yaklaşık 850 kişinin depremde engelli duruma düşmesi olduğunu belirten Başkan Erdoğan, "Bunların süratle protezleri vesaire, bunları yapıyoruz. Bu çalışmalar hızla devam etti. Bunların içinde bile iki ayağını kaybetmiş, ama bu arada annesini, babasını da kaybetmiş olanlar var. Bir tanesi, ismini vermeyeceğim, teyzesinin kızı hemşire, onunla beraber hayat sürdürüyor. Çok da tatlı mı tatlı bir kızımız. Yaş 16-17 civarında. Hanımla beraber ziyaretine gittik. Protezleri vesaire onlar ayarlanmıştı." dedi.

"MİLLETİMİZ MÜSTERİH OLSUN"

Başkan Erdoğan, 850 rakamının az olmadığının altını çizerek, şunları devam etti:

"850 VATANDAŞIMIZ DEPREMDE UZVUNU KAYBETTİ"

Öncelikle pazartesi günü Adıyaman'daydık. 50 bini aşkın ebedi hayata uğurladığımız vatandaşımız var. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarıyla görüşüyoruz. Hepsinin canı yanmış vaziyette. Onların acısını biraz paylaşabiliyorsak ne mutlu bize. Cuma günü Gaziantep'te olacağız. Bir ihtimal aynı gün Kilis'te de olabiliriz. Cumartesi günü de Elazığ'da olacağız. Depremzedelerimizi asla yalnız bırakmayacağız. 11 vilayetimizi dönüşümlü olarak ziyaret edeceğiz. Kabinedeki arkadaşlarım buraları ziyaret ediyor. Ziyaret etmenin dışında özellikle çalışma yürütecekler. Plan ve programı bu arada yapacağız. Şimdiye kadar nasıl çalıştılarsa aynı şekilde çalışmaya devam edecekler. 850 engelli konumuna düşen vatandaşımız var. Bunların içinde iki ayağını kaybetmiş ve anne ve babasını kaybetmiş vatandaşımız var. Bu rakam az bir rakam değil. Bunlar protezlerle vs. hayatlarını sürdürecek.

PROTEZLERİN EN KALİTESİNİ BULACAKSINIZ

Arkadaşlarıma, 'Protezlerin en kalitelisini bulacaksınız, alacaksınız' diyorum. Milletimizi müsterih olsun. 1 milyon 180 bin konut ve 3,3 milyon kentsel dönüşüm projesini yapan kadrolar iş başında. Deprem bölgesinde de yeni konutların temellerini attık. Adıyaman'da 4 bin 431, Kahramanmaraş'ta 7 bin 353, Gaziantep'te 6 bin 815, Hatay'da 3 bin 122, Malatya'da 6 bin 238 konutun temelini attık. Toplam 27 bin 949 konutun inşasına fiilen başladık. Köy evlerinden bazıları bitme aşamasına geldi. Yazın da bunları bitireceğiz.

"MERAL HANIM BENİ KENDİNLE UĞRAŞTIRMA"

İP'in başkanı 'Bunlar basit çukurlarda hastane yapıyorlar' diyor. Elinizi dilinize dursun. Hayatında inşaat nedir görmemiş. Bunların tepeden tırnağa ne kadar derinliği olması gerektiğini bilmiyor. Bunlar deniz kumu değil. Kullanılan demirler çok farklı. Bunlarda hassasiyet var. Harc mikserle pompayla yapılıyor. Özellikle mıcırı kullanarak dört dörtlük yapılıyor. Temel betonlarını bu şekilde atıyoruz. TOKİ bu konularda kendini zaten ispatlamış. Sulak zeminde yapmıyoruz. Burada kullanılan yerler daha çok kaya. Buralarda temelleri atıyoruz. Belediye başkanlığımdan itibaren bu işin içerisindeyim. Bir tane doktor müsveddesi çıkmış konuşuyor. Hayatında acaba senin inşaatla alakan olmuş mu? Biz belediye başkanlığımızda bu inşaatların emvayi çeşitlerini yaptık. Hanımfendi de inşaat mühendisi olmuş, konuşuyor. Hastane temellerimizi küçümsüyor. Hemen Sağlık Bakanımı ve Murat Kurum'u aradım. O da 'Bazı eksikler olsa bile biz buna müdahale ederiz' dedi ve müdahale ettiler. Yalana gerek yok. Biz bir şeyi eğer yapıyoruz, yaptık dersek, biz bunu yaparız Meral Hanım. Adıma dikkat et. Tayyip'e de Erdoğan'a da dikkat eti. Belediye başkanlığımdan bu yana kadar attığımız her adımı tartarak atarız. 20 yıllık iktidarlık dönemimizde İstanbul ve İzmir'de atılan otoyollara dikkat et. Bunlardan bir fire var mı? Kocaeli'de yaşıyorsun oraya da iyi bak. Yalanla dolanla iş yapma. Yanlış yere kafanı çarpıyorsun. Beni kendinle uğraştırma.

MUHALEFETE DEPREM TEPKİSİ

Muhalefet herkesi kendisi gibi beceriksiz zannediyor. Yaptıkları herhangi bir şey yok. Elazığ hariç hepsini gezdim. Muhalefetin büyükşehir belediyelerinden kimseyi görmedim. Muhalefet ayrıştırma üzerinden hareket ediyor. Partimizin tüm belediyeleri şuanda deprem bölgelerinde kendilerine zemin oluşturdular ve çalışıyorlar. Çadır kentler, konteyner kentler, prefabrik evler kuruyorlar. Yemek, su, yiyecek A'dan Z'ye çalışmalarını yürütüyorlar. Bir kere açıklama yaptım. Sonra Hatay Valisi'ne dedim açıklamanı yap. Bakanlarıma da söyledim. Kullanma suyuyla içme suyunu birbirine karıştırmasınlar. İçme suyu farklı kullanım suyu farklı. Biz oraya yüzlerce, binlerce TIR içme suyu göndereceğiz. O nedenle oradaki suyu içmesinler. Bizim gönderdiğimiz içme sularını kullansınlar. Öncelerini bunu uygulamadılar, sonra uygulamadılar. Burada biraz sıkıntılar yaşadık. Sonra bunların hepsini aştık.

SİZLERE BURADAN EKMEK ÇIKMAZ

Bu insanlarımızı devletine karşı tahrik etmeye çalışan bir muhalefetle karşı karşıyayız. Bugün bile benim Mehmetim'e, askerime, polisime, jandarmama, 'Burada yok' diyorlar. Bu askere böyle ihanet olur mu? Bu ihaneti bir teröristler yaptı, bir de bu muhalefet yapıyor. Onların zaman zaman halleri tutuyor ve gelip askerimize saldırıyor. Benim halkım askerime sahip çıkıyor. Ben dün akşam onlarla iftar yaptım. Ey muhalefet, askerime, Mehmetim'e, jandarmama, polisime hakaret etmekle size ekmek çıkmaz. Muhalefeti hezeyanlarıyla baş başa bırakıyoruz. Depremin yol açtığı yıkımı telafi etmek dışında bir hususla ilgilenmiyoruz. Ne yazık ki, bizim muhalefetimiz çok konuşur ama hiçbir iş yapamaz. İzmir'de deprem oldu. İzmir Belediyesi ana muhalefette ama ne yaptılar? Hiç. Biz gidene kadar bunlar ortada yoktu. İçişleri Bakanım ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri süratle oraya gittiler ve işleri başlattılar. Milletimiz de 'Yaparsa AK Parti yapar' demeye başladı. Öyle de oldu. Eyy bay bay Kemal. Karabağlar'da kim var? CHP bakıyor. Ne yapıyorsunuz orada? Ne yapacaksan yap da görelim.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

İmar'la ilgili yasal düzenlemelerimiz zaten var. İstanbul'da 130 mühendisle hocalarımızla vs. toplantı yaptık. İkincisini de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanım Gaziantep'te yaptı. Biz bu hocalarımızla şuan beraber çalışıyoruz. Yeni dönemde daha teferruatlı ele alarak yeni adım atabiliriz. İmar Affı'nı düşünemeyiz. İstanbul depremini fazla konuşmamalıyız. Fikirtepe'de, Ferah Mahallesi'nde evleri yıkamadık ki oralar bizim oy depomuzdur. Mehmet Özhaseki bakan iken oraları tek tek ziyaret etti. Biz artık bazı şeyleri dinlemedik ve oraları yaptık. Zemin artı 3 gibi binalar yapıldı. Benim 15 gün önce yolumu çevirdi evlerini yıktırmayanlar, 'Başkanım ne olur evimizi yıkın' dedi. Çünkü yapılanları gördüler. Halbuki 3-4 sene önce 'Evet' deselerdi, şimdi o binalar bitmiş olacaktır. Ama anlatamıyorsun, inanmıyor. Açıkta kalırım zannediyor. Bu felaketler olunca 'Başka çare yok' dediler herhalde.

ASKERE HAKARET EDEN VATAN HAİNİDİR

Bunlar ne millidir ne yerlidir. Askerimize bu tür hakarette bulunanlar biraz ağır olacak ama vatan hainidir. Vatanını sevmek gibi bir derdi yok. Bunlar asker düşmanıdır, jandarmanın polisin düşmanıdır. Bunların kimler olduğu belli. Bay bay Kemal'in kimi ziyaret ettiği belli. Kimi ziyaret ediyor? Terörün parlamentodaki uzantılarını ziyaret ediyor. Acaba buradan ne elde edecek? Kandil'in ne tür açıklamalar yaptığı ortada. Demek ki biz devlet olarak doğru yoldayız. Çünkü onlar bizim silahımızı kötülüyor. Bu silah teröristler için kullanılıyor. Nerede bir terörist varsa tepesine ineceğiz. Ana muhalefetin başındaki zat 'Demirtaş'ı Apo'yu ' kurtarmaktan bahsediyor. Sen nerede dolaşıyorsun? Diyarbakır'daki o yavrularımızı öldürenler, bu Demirtaş'ın talimatıyla sokağa dökülmedi mi? Onları şehit etmediler mi? Meral Hanım da içerisinde olmak kaydıyla, 6'lı masa şimdi 7 oldular, bunları nasıl çıkaracaklarının planını yapıyor. Benim milletim bu hesapları yapanlara yol vermeyecektir. Gereken hesabı da 14 Mayıs'ta bunlardan soracaktır.

SİZİN GÖZÜNÜZ KÖR MÜ?

İnsani Yardım Tugayımız depremden 3 saat sonra bölgeye intikal için hazır haldeydi. Fedakarlığıyla dünyaya emsal olan askerimizin deprem bölgesinde yaptıklarını inkar etmek Türk milletine hakaret etmektir. Her rütbedeki askerimiz milletiyle bütünleşti, derdine derman oldu. Askerimizin yaptığı tüm faaliyetler resmi kayıtlarda mevcuttur. Gerçekleri saptıranların tek amacı milli birliğimizi sarsmaktır. Bunu başaramayacaklar. Aynı şeyi Kızılay ve AFAD için yaptılar. İlk andan itibaren hepsi bölgedelerdi. Sizin gözünüz kör mü? Çadırın kapısındaki AFAD'ın tabelasını görmüyor ve AFAD yoktur diyor.

Şu anda AFAD ağırlıklı olarak çadır kurulumlarını yürütüyor. Sahra hastanelerini bir taraftan yürütüyor. 35 bin arama kurtarma personeli, 271 bini kamu personeli ve gönüllü olmak üzere yarım milyon insanımızın her birine tekrardan şükranlarımı sunuyorum.

MERAL HANIM NEDEN GERİ VİTES YAPTIN?

HDP'ye verilecek her taviz PKK'ya yani Kandil'e verilmiş demektir. Aylar önce 'Masanın altında 7. ortak var' demiştim. 7. ortak şu anda tam manasıyla ana muhalefetin başının ziyaretiyle ortaya çıkmış oldu. Partisinde ziyaret değil. Korktu, ürktü. Parlamentodaki grup odasında ziyaret etti. Kendi ifadeleriyle 'Kumar masasındakilerin sadece HDP'ye değil, her birinin diğerine bakışı da arazlı. Meral Hanım esip gürlüyorsun. Hani kumar masası, hani noter masası. Niye geri vitese takıp geri dönüp masaya oturdun. Masadakiler şimdi birbirlerine hep yan gözle bakıyor. Dağılmalar başladı. Manavgat'ın belediye başkanı geniş bir katılım yaptı. Biz dediler artık terör örgütleriyle el ele olanlarla beraber yürümeyiz. Milletvekili niçin ayrıldığını bizzat kendisi açıkladı. 'Bunlarla biz bir arada olamayız' dedi. İnsanı en çok yoran şey belirsizliktir. 7'lı masa da bir şey yapmamasına rağmen şimdiden yorgundur, bitiktir. Karşımızda kaybedenler kulübü gibi bir masa var. Masada olup hiç seçim kazanan var mı? Yok. Kendi yeteneğiyle bir yere gelen var mı? Yok.

"MASANIN BAŞINI CHP VE HDP ÇEKİYOR"

Kimi kasetle iş başına geldi, kiminin elinden biz tuttuk bir yerlere geldi, kimi her gittiği masaya karıştırıp kaostan beslendi. Koalisyonda dahi kötü bir örnek olan masadakiler, birbirlerine verdikleri tavizleri demokrasi diye yutturmaya çalışıyor. Şu tabloya bakıp da ülke siyaseti adına üzülmemek mümkün değil. HDP Eş Başkanı 'Gelecek dönem yapılacakları istişare ettik' diyor.İYİ Parti Genel Başkanı 'HDP'nin talepleri masaya gelemez' diyor. Bir gün önce bunu söylüyor, bir gün sonra çok çok farklı bir tornistan. Sanki bunların hepsi unutulmuş ve yeni bir adım atıyor. Partinin eski sözcüsü bile inanmıyor ve istifa ediyor. Bu masanın en başını en başından beri HDP ve CHP çekiyor. Diğerleri bu masanın yancısı.

"KANDİL 'CHP'Yİ BİZ GETİRİYORUZ' DİYOR"

Saadet'e, CHP ve HDP'nin İslam düşmanlığını gizleme rolü verilmiş, İYİ Parti'ye bu şer masasının bölücülük planlarını örtme vazifesi verilmiş. PKK'lılar bu garabet masanın kendilerine umut verdiklerini söylüyor. FETÖ'cüler bu alacakaranlık masası kuşağı sayesinde ülkeye geri dönme planı yapıyor. Milletim bunların hepsini görüyor. Milletim hepsine gereken dersi 14 Mayıs'ta verecektir. Kandil'den verilen yayınlarda neler söylendiğini herhalde dinliyorsunuz? Ne diyorlar? 'CHP'yi biz getiriyoruz, 6'lı Masa'yı biz getiriyoruz, 14 Mayıs'ta Erdoğan'dan bu ülkeyi temizleyeceğiz' diyorlar. Bu ara onlara bir şey daha katıldı. Son dönemde Cumhurbaşkanı adayı olan zat bunlara katıldı. O da aynı şeyleri söylüyor. Türkiye'nin Erdoğan'dan kurtulması lazım diyor. Erdoğan sana ne yaptı? Erdoğan bu ülkeye hizmetkar olmaktan başka ne yaptı? Yazıklar olsun. Şuanda terör örgütleriyle olanlarla sen yan yanasın. Yıllar yılı zaten onlarla beraber oldun. Cumhurbaşkanı adayı da oldun. Sonunda seni bir yere koymadılar. Şimdi kalktın, Cumhurbaşkanı Adayı oldun. Sana bu görüşmeden bir şey çıkar mı, çıkmaz mı gayretindesin. İnce'den bahsediyorum. Bay bay Kemal herkese bir şey dağıtıyor. Bu millet hesapların en güzelini sorar. 14 Mayıs'ta da bunu soracaktır.

"GEREKEN DERSİ CUDİ VE GABAR'DA VERDİK"

'Biz Cumhuriyet'i yıkacağız' diyor. Bay bay Kemal, sen kiminle ne konuştuğunu bize yutturacak mısın? Demek ki kapalı kapılar ardından görüştüğünüz önemli konular bunlar. Parlamentodaki bu partinin başı olan bayan Kandil'de kiminle el ele kol kola ortada. Bizim milletimiz bunları izliyor. Biz terörü kaynağında kurutmaya devam edeceğiz. AK Parti olarak gereken dersi Cudi'de, Gabar'da verdik. Bunları sindirdik. Hala da aynı kararlıkla devam ediyoruz. HDP'yi kim, nereye, nasıl çekiyor? Ana muhalefetin başı bunlarla bir ortaklık kurmak suretiyle parlamentodaki yerlerini garanti etme çabasında.

"AİLE KURUMU ÖNCELİĞİMİZ"

Bu bir kumar. Bu oyuna gelmemek gerekir. Bu konuda kimin, ne dediğine bakmıyoruz. Aile kurumun korunması önceliğimiz. Özgürlük adı altında LGBT gibi sapkın hayat tarzının toplumumuza empoze edilmesine rıza gösteremeyiz. Toplumun temeli olan aileyi korumak hepimizin görevi. Şiddet meselesi başta olmak üzere kadınların hakkına yönelik hiçbir müdahaleye izin vermeyiz. Bu gökkuşağı masası için milletimizin değerleri hiçbir şey ifade etmiyor. Aile kurumunu delik deşik etme niyetindeler. Milletim bunlara fırsat vermeyecektir. LGBT adıyla ya da başka isimlerle bu gökkuşağı masanın kurulmasına müsaade etmeyeceğiz. Son 21 yılda kadına dair önemli kazanımlar, AK Parti döneminde hayata geçti. Başörtüsü yasaklarını biz tarihe gömdük. Fırsat eşitliliği, AK Parti ile birlikte sağlandı. Kamuda kadın istihdamı yüzde 40'a kadar ulaştı. İstihdam ki kadın sayısını 6 milyondan aldım, 10 buçuk milyona yaklaştırdık. TBMM'de göreve geldiğimizde yüzde 4,1 olan kadın temsilini, yüzde 17,4'e ulaştırdık. Kadına yönelik şiddette mücadelede en kararlı adımları biz attık. Kadınlarımızı hayatın her alanında destekledik. Kadınlarımız son yıllarda gösterdiği başarılarla bizim gururumuz oldu. Bundan sonraki süreçte daha da güçlenerek devam edecekler. Kadına şiddetle ilgili bizim verdiğimiz savaş hiçbir dönemde yapılmamıştır. Böyle bir şey mümkün mü? Kadın haklarında bizim verdiğimizi CHP kendi döneminde kadınlara vermemiştir. CHP'nin kaç tane milletvekili var? Rakamlar ortada.

GENÇLİĞİMİZE TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONUMUZU EMANET EDİYORUZ

Gençlere her zaman güvendim, inandım. Göreve geldiğimizde yaş sınırı 30'du. Biz bunu ilk etapta 25'e indirdik, yetmez dedik 18'e indirdik. 18'i seçme seçilme yaşı yaptık. Niye CHP yapamadı bunu? Diğerleri niye yapamadı? Niye onlar yapamadı da biz yaptık? Biz gencimize inanıyorduk. Bunlar ne dediler, 'Parlamentoyu çoluk çocuğa mı bırakacaksınız?'. Gençliğimize Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu emanet ediyoruz. Küresel ve yerel vesayetçilerle, darbecilerle, terör örgütleriyle mücadele ede ede bu noktaya getirdiğimiz ülkeyi biz gençlerimize emanet ediyoruz.

27 NİSAN'DA AKKUYU ADIMI! PUTİN DE GELEBİLİR

Bunların hayatı bu ülkede taş üstüne taş koymamaktır. Bir taraftan 'Akkuyu'yu görelim' derler. Biz de arkadaşları alın götürün diyoruz. Oradan döndükten sonra 'muhteşem eser' diyorlar. Ankara'da da 'Yapılan ne var ki?' diyorlar. İHA'yı SİHA'yı gelince durduracağız dediler. Neyi durduruyorsun? Her şeyin bir özerkliği var. Var mı öyle 25 kuruşa simit. Bunlar bizim için olmazsa olmaz yatırımlar. 4 tane nükleer santrali var. 27'sinde bir tanesinin açılışını yapacağız. Enerji depolayacağız. Bu bize yetmez. Bunun ardından 3 tane daha planlıyoruz. 3 taneyi de önümüzdeki 5 senede halletmemiz gerekiyor. Bunu yapmaya mecburuz. Dünya enerjide ne sıkıntılar yaşadı? Almanya önce nükleer santralleri kapama kararı aldılar. Şansölye'ye söyledim, 'Yanlış yapıyorsunuz.'. Dedi ki, 'Avrupa böyle istiyor.'. Avrupa böyle istiyor diyen Almaya yeniden nükleer enerjiye döndüler. Kömürü kullanmaya başladılar. Biz onların düştüğü duruma düşmeyeceğiz. Bir ihtimal 27'sinde Putin de gelecek veya birlikte online sistemle bağlanacağız ve Akkuyu'nun ilk adımını atacağız.

AK PARTİ BEN DEĞİL, BİZ PARTİSİDİR

Ülkede demokrasiye samimiyetle sahip çıkan parti içinde de demokrasiyi en şeffaf yürüten parti AK Parti'dir. Temayül yoklaması yapıldı. 14 komisyon, aday adaylarını yüzyüze görüşmeyle değerlendirmeye tabii tutuyor. Bu sürecin ardından bizzat başkanlığını yapacağım bir komisyonla aday listemize son şeklini vereceğiz. Bu dönemde de milletvekili listelerinde birtakım yenilenmeler olacaktır. Bakan arkadaşlarımız da kabinede sahip olduğu birikimi ve enerjiyi milletvekili olarak meclis çatısı altında değerlendirecek. Her bakan arkadaşımız kendi bölgesinden aday olacaktır. AK Parti ben değil, biz partisidir. Bu konuyla ilgili önümüzdeki hafta içinde bunları bir neticeye bağlayacağız. Neticeye bağladıkça da kamuoyuyla paylaşacağız.

HDP'NİN 6'LI MASAYA DESTEĞİ

HDP'ye verilecek her taviz PKK'ya yani Kandil'e verilmiş demektir. Biz masanın altında 7. ortak var demiştik. Şu anda 7. ortak tam manasıyla ana muhalefetin ziyaretiyle ortaya çıktı. Parti genel merkezinde ziyaret değil. TBMM'deki grup odasında gitti ziyaret etti. Meral hanım esip gürlüyorsun. Hani kumar masası, hani noter? Neden geri vitese taktın da geri oturdun. Masadakiler şimdi birbirlerine yan gözle bakıyorlar. İnsanı en çok yoran şey belirsizliktir. 7'li masa hiçbir şey yapmamasına rağmen şimdiden bitiktir. Karşımızda kaybedenler kulübü gibi bir masa var. Kendi başarısıyla hiçbiri bir yere gelmedi. Herhangi bir seçim kazanan var mı? Yok. Koalisyondan bile kötü olan bu masa demokrasi diye yutturmaya çalışıyor. Kendi aralarında istedikleri kadar dövüşsünler ama ülke siyaseti adına üzülmemek elde değil. İyi Parti bir gün önce HDP için masaya gelemez diyor bir gün sonra iş değişiyor. Bu masanın başını ilk andan beri CHP ve HDP çekiyor, diğerleri yancısı. PKK'lılar bu garabet masanın kendilerine umut verdiğini söylüyor. Firariler bu masayla ülkeye geri döneceklerinin planını yapıyor. Milletim bunların hepsini görüyor. İnanıyorum ki milletim 14 Mayıs'ta gerekli cevabı verecektir.

(Muharrem İnce) "Türkiye'nin Erdoğan'dan kurtulması lazım" diyor. Erdoğan sana ne yaptı? Sen terör örgütleriyle yan yana olanla yan yanasın, yıllar yılı zaten onlarlaydın. Şimdi kalktın cumhurbaşkanı adayı oldun. Şimdi seni yanlarına alacaklar mı almayacaklar mı senin de kapını çaldılar. Buradan acaba sana da bir şeyler çıkar mı çıkmaz mı bunun gayesi içindesin. Bay bay Kemal şu an hepsine bir şeyler dağıtıyor. Bütün bunlara benim milletim hesap sormayacak mı?

100 yıllık cumhuriyeti biz yıkacağız diyorlar. Öbür tarafta bakıyorsun, şu anda HDP'nin başındaki bayan Kandil'de kimlerle el ele kol kol her şey açık. Bizi izleyen milletim bunları izliyor. Bütün bunlara rağmen biz terörü kaynağında kurutmaya devam edeceğiz. Caddelerde nasıl kamyonların önünü kesiyorlar. Bütün bunlara karşı biz AK Parti iktidarı olarak Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te gereken dersi verdik onları sindirdik. Aynı kararlılıkla biz buna devam ediyor. HDP'yi kim nasıl çekiyor? Şu anda ana muhalefetin başı ortaklık kurarak parlamentoda koltuk verme peşinde.

Etiketler : başkan erdoğan canlı deprem
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX