0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Ekim 2022 Cuma 17:40:00 - Güncelleme:21 Ekim 2022 Cuma 17:40:00

Bartın'da patlamanın yaşandığı maden ocağındaki yangın kısmen sürüyor

Kaynak: TRT Haber

ABONE OL

Bartın'daki maden kazasının sebepleri tüm yönleriyle araştırılıyor. Soruşturma kapsamında toplanan deliller incelenmek üzere Amasra Adliyesi'nden ilgili birimlere gönderildi. Maden ocağında, kazadan sonra çıkan yangın ise kısmen devam ediyor.

Amasra'da 41 maden işçisinin hayatını kaybettiği patlamanın sebebiyle ilgili çalışmalar devam ediyor.

6 savcının görevlendirildiği soruşturma çerçevesinde bölgede 7 kişilik bilirkişi heyeti çalışma yürüttü. Maden sahasında toplanan malzemelere el konuldu.

SAHADA TOPLANAN DELİLLER İNCELEMEYE ALINDI

Özel ekiplerce maden sahasından titizlikle toplanan deliller, detaylı inceleme için Emniyet Genel Müdürlüğü ve Tübitak Marmara Araştırma Merkezi'ne gönderildi.

Ölçüm ve kayıt cihazlarının ise bir kısmı Bartın İl Emniyet Müdürlüğü'nde, bir kısmı da Ankara'da incelemeye alındı.

YANAN BÖLGENİN HAVA İLE TEMASINI KESMEK İÇİN BARAJ KURULDU

Ocakta kazadan sonra çıkan yangın ise devam ediyor. Yanan bölgenin hava ile temasını kesmek için iki noktaya baraj kuruldu.

Maden ocağına ikinci bir talimata kadar kimsenin girmesine izin verilmiyor. Yangının ise ekiplerin gözetimi altında kendi kendine sönmesi bekleniyor.

Maden ocağında üretim de durduruldu. Patlama ile ilgili soruşturma kapsamında işçilerin ifadelerine de başvuruluyor.

Etiketler : maden ocağı maden kazası bartın patlama
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX