0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Kasım 2022 Çarşamba 19:20:00 - Güncelleme:23 Kasım 2022 Çarşamba 19:20:00

Bakan Soylu deprem bölgesinden duyurdu: Tüm ihtiyaçları üstleneceğiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce'deki deprem bölgesinde yaptığı incelemelerin ardındna açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, bölgede çadırların kurulduğu ve kurulmaya devam ettiğini belirtterek tüm ihtiyaçların üstleneceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce'deki 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından Gölyaka ilçesinde esnafla ve vatandaşlarla görüştü. Bakan Soylu bölgedeki incelemelerinin ardından gazetecilere açıklamarda bulundu.

Bakan Soylu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Çadırlarımız kuruldu, kurulmaya devam ediyor, tüm ihtiyaçları üstleneceğiz. Hasar tespit çalışmalarımız sürüyor. Deprem oluyor ama önemli olan burada bir can kaybı ile karşılaşmamamız. Milletimizin emrine amadeyiz. Biz afet bölgesindeyiz bunu kabul etmek zorundayız. 1 saat sonra depremin olmayacağını kimse taahhüt edemez. Biz riskleri belirleyeceğiz ve ona göre tedbirler alacağız. Milletimiz de bu afetle karşı karşıya kaldığı zaman hangi hayat kurtarıcı adımları atması gerektiğini söylemek zorundayız. Türkiye'de bugün 28 bin toplanma alanı var. Kabu binalarında kayda değer bir hasar yok. Ufak tefek çatlaklar bulunuyor. Riskli bulunan binalarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tespitlerini yapıyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ise şöyle konuştu:

2 hafta önce gerçekleştirdiğimiz tahliye tatbikatının faydalarını deprem gecesinde yaşadık. Yurtlarımızda yapısal hiçbir sorunun olmadığı tablo ile karşılaştık. Rabbim felaketler yaşatmasın.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX