0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Nisan 2022 Cuma 12:15:00 - Güncelleme:22 Nisan 2022 Cuma 12:16:00

Bakan Soylu canlı yayında duyurdu: Eylemleri PKK'ya taşeronluk yapan MLKP ve DHKP-C terör örgütleri gerçekleştirdi

Katıldığı canlı yayında soruları cevaplayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüse yönelik ve İstanbul Gaziosmanpaşa'da TÜGVA binasına gerçekleştirilen terör saldırıyla ilgili, 'Kırsalda etkin olamayan örgüt ses getirecek eylem peşinde. Bursa ve İstanbul'daki saldırıların faillerini tespit ettik. Eylemleri PKK'ya taşeronluk yapan MLKP ve DHKP-C terör örgütleri gerçekleştirdi.' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu NTV canlı yayınında soruları cevaplandırdı.

Bakan Soylu'nun açıklamaları şöyle:

BURSA VE İSTANBUL'DAKİ BOMBALI SALDIRILAR

Son bir kaç gündür önce Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüse ardından İstanbul'da TÜGVA binasına yönelik bombalı saldırılar yaşandı. İlk bulgulara göre bu saldırılar PKK'yı mı işaret ediyor? Bu saldırılarla ilgili soruşturmada gelinen son aşama nedir?

Türkiye terörle mücadelede çok önemli adımlar attı. Önceki dönemlerle kıyas kabul etmeyecek kadar önemli adımlar attı. Terör örgütleri fırsat kollarlar. 15 Temmuz'dan bugüne kadar yurt içinde 1789 terör eylemi engellendi. Terörle mücadelede başarının temelinde yeni konsept var.

Terör örgütü kırsalda etkinliğini kaybetti, mağaralarda.

'FAİLLERİ TESPİT ETTİK'

İstanbul'daki bomba boru tipli pil düzeneğiyle çalışan bomba Bursa'daki el yapımı uzaktan kumandalı patlayıcı. Bursa'daki İstanbul'daki olayın faillerini tespit ettik. PKK'ya taşeronluk yapan iki örgütle bağlantılılar. Eylemleri PKK'ya taşeronluk yapan MLKP ve DHKP-C terör örgütleri gerçekleştirdi.

SİYASETTE SIĞINMACI TARTIŞMASI

Son günlerde sığınmacılar konusu kamuoyunun önemli gündem maddelerinden biri haline geldi. Türkiye'de geçici barınma statüsünde kaç sığınmacı bulunuyor? Bunların geri gönderilmesiyle ilgili bir plan var mı?

Etrafımızdaki coğrafyanın karşı karşıya kaldığı bu zor durumdan Türkiye'nin etkilenmesini de kendilerine ait bir fırsat olarak niteleyerek bunu bir siyaset malzemesi haline getiriyorlar. 3 milyon 768 bin Suriyeli var Türkiye'de. Sınır güvenlik önlemlerinin tamamını almaya çalışıyoruz.

KAÇAK GÖÇLE MÜCADELE

Önlem almasaydık kaçak göçmen sayısı 10 milyonu geçerdi. Yurt içindeki tüm kaçak göçmenleri yakalıyoruz.

Sığınmacıların dönüşü nasıl olacak?

Yaklaşık 500 bin kişi gönüllü olarak geri döndü. Sığınmacılar bizim oluşturduğumuz güvenli bölgelere geçti. Onurlu geri dönüşte güvenli bölgelere dönecekler. İdlib'de briket evleri yapıyoruz.

BAYRAM İÇİN GİDEN SURİYELİLER

Gidenlerin kalması milletimiz tarafından da konuşuluyor. Bayramda güvenli bölgelere gidenlerin yüzde 60'ı kaldı. Bayram için gidip dönmek isteyenlere izin verilmeyecek.

Etiketler : Süleyman Soylu göçmen sayısı TÜRKİYE
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX