Bakan Kurum'dan "Bakırcılar Çarşısı" paylaşımı: Asrın inşasına yakışır bir mühendislik eseri

Yayın Tarihi: 20 Ocak 2025 Pazartesi 11:32:00

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2025 Pazartesi 11:32:00

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya'daki Bakırcılar Çarşısıyla ilgili "Asrın inşasına yakışır bir mühendislik eseri tamamlandığında 106 ofis ve 559 konutla Malatya'nın kalbinde bir yıldız gibi parlayacak" dedi.

Malatya'da depremde ağır yıkıma uğrayan Bakırcılar Çarşısı, vatandaşın ve esnafın talebi doğrultusunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca kendi yerinde sağlamlaştırılmış zeminde yeniden inşa ediliyor.

Çalışmalardan görüntüler paylaşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Emlak Konut eliyle yaptığımız çarşıyı öncelikle sağlam bir zemine kavuşturmak için 3 metre aralıklarla 13 bin 600 fore kazık çakıldı ve nitelikli mühendislik dolgusuyla kaplandı. Asrın inşasına yakışır bir mühendislik eseri Bakırcılar Çarşısı tamamlandığında 106 ofis ve 559 konutla Malatya'nın kalbinde bir yıldız gibi parlayacak" dedi.