Bakan Çavuşoğlu'ndan Afganistan'da kızların üniversite eğitiminin engellenmesine ilişkin açıklama: Böyle bir yasağı reddediyoruz

Kaynak: TRT Haber
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Afganistan'da kız öğrencilerine yönelik üniversitede eğitim yasağı bizleri derinden üzdü. Ciddi bir endişe kaydağıdır. Bu yasak İslami de değil insani de değil. Böyle bir yasağı reddediyoruz" dedi.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ankara'da Yemen Cumhuriyeti Dışişleri ve Yurtdışındaki Yemenliler Bakanı Ahmed Awad Bin Mubarak ile ortak basın toplantısında konuştu.
Açıklamasında, "Afganistan'da kız öğrencilerine yönelik üniversitede eğitim yasağı bizleri derinden üzdü. Ciddi bir endişe kaydağıdır. Bu yasak İslami de değil insani de değil. Böyle bir yasağı reddediyoruz" dedi.
- İngiltere'nin Oxford şehrinde büyük patlama
- Bakan Kacır 74. Uluslararası Uzay Kongresi'nde konuştu: Herkesin bu yolculukta yer alması için birlikte çalışmalıyız
- Irak'taki yangın faciasında yaralanan 20 kişi tedavi için Türkiye'ye sevk edildi
- Şırnak Valisi Cevdet Atay, Gabar Dağı'ndaki petrol kuyularında inceleme yaptı
- BM Genel Sekreteri Guterres, Ankara'daki terör saldırısını kınadı
- Adana'da CHP'li belediyelere rüşvet operasyonu: 13 kişi tutuklandı