Bakan Çavuşoğlu Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile bir araya geldi

Yayın Tarihi: 16 Mart 2022 Çarşamba 14:30:00

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2022 Çarşamba 15:38:00

Moskova'ya giden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov ile bir araya geldi. Lavrov, "Türkiye'nin dengeli tutumu bizim için çok kıymetli. Ankara'nın Montrö Sözleşmesi'nin yerine getirilmesine yönelik sorumlu yaklaşımına değer veriyoruz" dedi.

Moskova'ya giden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov ile bir araya geldi

Başkan Erdoğan'ın talimatıyla Rusya'ya giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile bir araya geldi.

İkili görüşmelerin ardından Çavuşoğlu ve Lavrov basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un açıklamalarından satır başları:

"Ukrayna ilgili birtakım görüş ayrılıklarımız var. Ancak Türkiye'nin dengeli tutumu bizim için çok kıymetli. Ankara'nın Montrö Sözleşmesi'nin yerine getirilmesine yönelik sorumlu yaklaşımına değer veriyoruz.

Türkiye, Rusya-Ukrayna krizinde başından beri net bir tutum sergilemiştir. Dengeli, objektif, haktan ve hukuktan yana tutumunu açıkça göstermiştir"

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Antalya'ya gelip üçlü toplantıya katıldığınız için teşekkür ediyorum. Krizin barışçıl yollarla sonuçlanmasını istiyoruz. Montrö Sözleşmesini de her zaman olduğu gibi tam olarak uygulayacağımızı vurguladıık. Bu doğrultuda 4 Rus gemisinin geçmemesi yönünde aldığınız kararı memnuniyetle karşıladık. Bu güne kadar birçok zor konuda, Suriye olmak üzere Rusya ile çalıştık. Bugün bu çalışmalar çerçevesinde oluşan güven sayesinde bir masa etrafındayız.