0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Mayıs 2020 Cuma 14:19:00 - Güncelleme:15 Mayıs 2020 Cuma 15:01:00

Bakan Akar'dan flaş açıklama: Terhisler 31 Mayıs'ta başlıyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şu ana kadar operasyon bölgelerinde Kovid-19 vakası görülmediğini bildirdi. Bakan Akar, '1 Haziran'dan itibaren normalleş çalışmalarına başlıyoruz. Terhisler 31 Mayıs'ta başlayacak. Bedelli askerlik uygulamasında yeniden alım 20 Haziran'da. Bedelli askerlik uygulamasında yeniden alım 20 Haziran'da. Terhisler öncesinde 14 günlük gözetim süreci uygulanıyor.' dedi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NTV'nin soruları yanıtladı.

Bakan Akar, TSK'daki koronavirüs önlemlerine ilişkin, 1 Haziran'dan itibaren normalleşmenin başlayacağını duyurdu. Akar ayrıca, bedelli asker alımının 20 Haziran'da, terhislerin de 31 Mayıs'tan itibaren olacağını açıkladı. Askere alınacaklara da corona virüs testi yapılacağı belirtildi.

Bakan Akar'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Operasyon bölgelerinde corona virüs vakası yok. TSK'daki normalleşme planına ilişkin, ilgili arkadaşlarımızla çalıştık. Buradaki en önemli unsurlardan birisi de operasyonların engellenmemesiyledi. Onu da başardık. Personel temin, atama erteleme, okullardaki eğitim ertelenmişti. Bunları 1 Haziran'dan başlatacağız. 1 Haziran'dan itibaren normalleşme çalışmalarına başlıyoruz.

31 Mayıs'tan itibaren terhislerin başlamasını planlıyoruz. Celp işleri de 5 Haziran'dan itibaren başayacak. Bedelli askerlik uygulamasında yeni alım 20 Haziran'da başlayacak. Askere alınacaklara da koronavirüs testi yapılacak. 

Etiketler : hulusi akar koronavirüs terhis celp
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX