0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Şubat 2023 Pazartesi 10:22:00 - Güncelleme:20 Şubat 2023 Pazartesi 20:56:00

'Asrın felaketi'nde 16'inci gün! Arama kurtarma çalışması devam ediyor

'Asrın felaketi' olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları titizlikle devam ediyor. AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 41 bin 156 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat saat 4.17'de 7,7; Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaşanan bu felaket Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Hatay ve Elazığ'da büyük yıkıma yol açtı.

Her iki depremin birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler olduğu kaydedildi.

11 ili vuran depremin 16. günündeki arama kurtarma çalışmalar ise aralıksız devam ediyor.

İşte dakika dakika bölgede yaşanan gelişmeler:

21 ŞUBAT 2023

00:55 3 kişinin hayatını kaybettiği Hatay'ın Defne ilçesi merkezli 6,4 büyüklüğündeki depremde, Antakya'da yıkılan 2 binanın enkazlarından 3 kişi kurtarıldı. Ekipler, enkazdaki 3 kişiye daha ulaşmaya çalışıyor.

20 ŞUBAT 2023

20:55 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Hatay merkezli depremlerle ilgili incelemelerimiz devam ediyor

20:04 AFAD, saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı

18:28 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanı sıfatıyla verdiği izinle, Hatay'daki Rende Sitesi'nde "kolonların kesildiği" iddiasıyla başlatılan soruşturmada "takipsizlik kararı" veren savcı hakkında inceleme başlatıldı.

18:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli deprem bölgesi Hatay'da incelemelerde bulundu.

17:41 AFAD Başkanı Yunus Sezer: Vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için tüm ülke kaynakları seferber edilmiş durumda

16:28 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanı sıfatıyla verdiği izinle, Hatay'daki Rende Sitesi'nde "kolonların kesildiği" iddiasıyla başlatılan soruşturmada "takipsizlik kararı" veren savcı hakkında inceleme başlatıldı.

15:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli deprem bölgesi Hatay'da incelemelerde bulundu.

14:27 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) faaliyet gösteren Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, bugüne kadar başta ilaç, sağlık malzemesi ve mama olmak üzere Türkiye'deki depremzedelere 6 tır insani yardım gönderdiklerini aktararak, kendi ürettikleri 4 kalem ilacı da depremden etkilenen illere ücretsiz göndereceklerini bildirdi.

14:21 Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve İçişleri Bakanı Nancy Faeser'in, deprem felaketi nedeniyle Kahramanmaraş'ı ziyaret edecekleri bildirildi.

14:11 Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Avrupa Birliği (AB) olarak Türkiye'ye destek verilmesi gerektiğini bildirdi.

13:31 Malatya'da depremde yıkılan Hayat Sitesi'ne ilişkin soruşturma kapsamında 3 şüpheli yakalandı.

13:26 AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 41 bin 156 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

13:22 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), deprem bölgesinde yardımların aktarılması için CH-47 Chinook helikopterlerin sevkinin gerçekleştirildiğini duyurdu.

12:39 Katar, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde yaraları sarmak için Türkiye'ye 3 uçak daha yardım gönderdi.

12:30 Hatay'da, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen binalardan 80'inin enkazının kaldırılmasına ikinci gününde devam ediliyor. Depremlerde merkez Antakya ilçesindeki Akevler, General Şükrü Kanatlı, Cebrail, Cumhuriyet, Meydan, Emek, Gazi mahallelerinde zarar gören söz konusu yapıların bulunduğu alanlardaki moloz yığınları iş makineleriyle kamyonlara yüklenerek belirlenen noktalara taşınıyor.

12:10 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya'da düzenlediği basın toplantısında, Gaziantep ve Osmaniye'de eğitim öğretime verilen aranın 13 Mart'a, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da ise bu tarihin 27 Mart tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

11:58 Avrupa Birliği (AB) dönem başkanı İsveç'in Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için uluslararası toplumdan bağış toplamak üzere, Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılacak bağışçılar konferansının tarihini 16 Mart olarak açıkladı.

11:51 Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı sosyal medya üzerinden depremlerle ilgili provokatif paylaşımlarda bulunan 131 şahıstan 25'inin tutuklandığını duyurdu.

11:33 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman'da yeni kalıcı konutların planlamasının yapıldığını belirterek, "Bir yılın sonucunda inşallah buraları yeniden inşa ettikten sonra eskisinden daha düzenli bir hayat olacak." dedi.

10:11 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı İller Bankası, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından 11 ilde ağır hasarlı bölgeler hariç, içme suyu altyapısının yüzde 98'ini onararak bölgedeki vatandaşların içme suyuna erişimini sağladı. 172 yerel yönetime ait mevcut içme suyu tesislerinin tamamında yapılan hasar tespit çalışmalarının sonucunda 79 yerel yönetime ait depo, terfi merkezi, isale hattı ve bütün sanat yapılarındaki toplam 800 arıza giderildi.

09:37 ABD'de yaşayan Pakistanlı doktorlar, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye'ye 365 bin dolardan fazla bağışta bulundu.

09:29 Ugandalı Müslüman öğrenciler, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için 10 bin dolar yardımda bulundu.

09:00 Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaralanarak İstanbul'a getirilen 9 bin 983 hastadan 1264'ünün tedavisi kentteki çeşitli hastanelerde sürerken, 8 bin 719'u taburcu edildi.

08:45 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Depremin ardından Mehmetçiğin kışlalardan geç çıkarıldığına" ilişkin iddiaların yanlı olduğunu ve iyi niyetle izah edilemeyeceğini belirterek, "Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları askeriyle, siviliyle, işçisiyle, teknik personeliyle ilk andan itibaren seferber olmuş, milletinin yanına koşmuştur." dedi.

07:00 Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Türkiye ve Suriye'deki deprem zedeler için toplanan yardımları ulaştıran uçak sayısının 118'e ulaştığını duyurdu.

02:00 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde tedavi gören depremzedeleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Devlet Hastanesinde tedavi gören vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Depremde sahaya koşan sağlık çalışanı arkadaşlarımızla sohbet ettik. Onlara sonsuz teşekkür! Bugünlerde binlerce kez duysak yine duymak isteyeceğimiz söz: İyiyim!" değerlendirmesinde bulundu.

01:54 İtalya'nın ikinci büyük kenti Milano'da bulunan Türk öğrenciler, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye destek ve dayanışma için kentin sembolü olan ünlü Duomo Katedrali önünde bir araya geldi. Çok sayıda Türk öğrenci, Milano Türk Öğrenci Birliğinin organizasyonuyla Türkiye'de yaşanan ve 11 ili etkileyen büyük deprem felaketine dikkati çekti.

00:00 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerin milli eğitim müdürleriyle çevrim içi toplantı yaptı.

22:16 AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 41 bin 20 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

22:10 Bakan Kurum, deprem bölgesinde 927 bin binanın incelemesini tamamladıklarını, 118 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptıklarını bildirdi.
Etiketler : deprem kahramanmaraş elbistan pazarcık afad
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX