0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Mart 2023 Perşembe 00:56:00 - Güncelleme:30 Mart 2023 Perşembe 00:56:00

Ali İhsan Yavuz: 4 parti kendi logosuyla, HÜDA PAR bizim listemizden seçime girecek

Kaynak: TRT Haber

ABONE OL

Seçime hazırlanan siyasi partiler, her ilde alacakları oya göre milletvekili çıkaracak. Bu yeni durum ittifakları ortak liste, hibrit liste gibi seçeneklere zorluyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Cumhur İttifakı bileşenlerinin kendi logolarıyla seçime gireceklerini belirtti.

İttifaklar milletvekili listelerini oluşturma sürecinde taktik arayışında.

Her seçim bölgesi için ayrı bir simülasyon yapılıyor. Çünkü seçim kanunu değişti, milletvekili sayıları partilerin toplam oyuna göre değil, her partinin kendi oyuna göre belirlenecek.

Bu durum "hibrit" olarak ifade edilen, partilerin bazı illerde kendi logosuyla, bazı illerde ise başka partinin listesinden seçime katılma formülünü gündeme getirdi.

Cumhur ittifakında eğilim; siyasi partilerin kendi logolarıyla seçime katılmaları yönünde. Ancak aday listeleri belirlenirken bazı illerde ortak listeye de başvurulabilir.

"CUMHUR İTTİFAKI ORTAK LİSTE ÇALIŞMADI ANCAK FARKLI FORMÜL OLABİLİR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, konuyla ilgili TRT Haber'e açıklamalarda bulundu.

"Biz 4 parti ile anlaştık, 5. parti HÜDA PAR bizim listemizden girecek. Yeniden Refah Partisi, Büyük Birlik Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti 4 parti olarak kendi logoları ile birlikte seçime girecek. Ortak liste çalışmalarını bugüne kadar yapmadık. Ayın 9'una kadar çok uzun bir zaman var. Bugünden farklı bir noktaya iş varır mı varmaz mı o partinin birlikte yapacağı çalışmaya bağlı bir husustur . Bir formüllü gerekli kılan bir durum çıkarsa tüm ittifak olarak konuşuruz."

DEPREMZEDELERE 2 NİSAN ÇAĞRISI

Ali İhsan Yavuz'un gündeminde depremzede seçmenler de vardı. Seçmen listelerine itiraz için sürenin 2 Nisan'da sona ereceğini hatırlattı.

"Kaydı seçmen bölgesinde olan ancak başka illerde bulunan vatandaşlarımız var. Herkes ya fiilen bulunduğu yere seçmen kaydını almalıdır ya da o gün geldiğinde seçmen listesinde kaydı hangi ildeyse oraya gidip oy kullanmak durumundadır, 2 Nisan'a kadar vakitleri var."

Etiketler : Cumhur İttifakı Ali İhsan Yavuz HÜDA PAR
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX