0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Mayıs 2020 Perşembe 19:53:00 - Güncelleme:21 Mayıs 2020 Perşembe 19:53:00

Afrika sıcaklarının yerini yağışlı hava aldı

Afrika sıcakları gitti, yerini Balkanlardan gelen serin ve yağışlı havaya bıraktı. Türkiye, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz haricinde yağışlı havanın etkisinde. Bayram boyunca da hava serin olacak.

Günlerdir süren yaz sıcakları sona erdi. Meteoroloji uyardı, Trakya ve İstanbul'da sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Sıcaklık, Kuzey bölgelerde mevsim normallerinin altında; diğer yerlerde ise mevsim normallerinde seyredecek. Özellikle Marmara ile Karadeniz bölgesinin tamamı yeni sistemden etkilenecek.

Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı sistemle birlikte hava sıcaklıklarında hissedilir derecede azalma yaşanacak. Ramazan Bayramı'nda sıcaklıkların mevsim normalleri altında seyretmesi bekleniyor.

Meteorolojiye göre, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da gök gürültülü sağanak var. İstanbul'da da benzer manzaraların olması bekleniyor. Yarından itibariyle ise yurdun çoğunda sağanak geçişler yaşanacak. Yarın ayrıca bazı bölgelerde rüzgar da etkisini gösterecek.

Bayramda ise hava durumu Batı ve Doğu bölgelerde farklı seyredecek.

Meteoroloji Uzmanı Bayram Doğan, "Bayramda da havamız doğu bölgelerimiz, Doğu Karadiniz, Doğu Anadolu ve Doğu Akdeniz gök gürültülü ve sağanak yağışlı olacak, batı kesimler ise parçalı bulutlu olacak. Yani yurdumuzun yarısı güzel bir hava ile bayramı karşılayacak." dedi.

Etiketler : Afrika Meteoroloji Bayram Doğan
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX