0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Mart 2024 Pazar 21:05:00 - Güncelleme:17 Mart 2024 Pazar 21:05:00

ABB Başkan Adayı Turgut Altınok'tan Mansur Yavaş'a milyar liralık zor soru: Nereden buldu bu parayı?

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, 24 TV ve 24 RADYO ortak yayınına özel açıklamalarda bulundu. Altınok, 'Şu an Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı kampanyaya 2-2,5 milyar lira para harcıyor. Nereden buldu bu parayı? Bunun kaynağı neresi? CHP'den bütün hazineden aldığı para 1 milyar 800 milyon lira' dedi.

TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı ve Star Gazetesi Yazarı Fadime Özkan sordu;

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok cevapladı.

Altınok'un açıklamalarından satır başları:

ATATÜRK CUMHURİYET KULESİ BAŞKAN ERDOĞAN'IN KATILIMIYLA AÇILACAK

Yarın saat 16.00'da Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla Atatürk Cumhuriyet Kulemizin açılışını yapacağız. Bütün Ankaralı hemşehrilerimizi açılışa bekliyoruz.

Bir belediyenin böyle bir kuleyi yapması kolay değil. Atatürk Cumhuriyet Kulemiz tamamen Keçiören Belediyemizin imkânlarıyla yapıldı. Muhteşem bir eseri Ankara'mıza ve ülkemize kazandırmış olduk.

Bizim verilmeyecek hiçbir hesabımız yok. Mal varlığımız belediye başkanı olduktan sonra azalmış. Bunların tamamı ailemden. ABB başkanına sorsunlar, 'Londra'da evi var mı, ne zaman aldı?' diye. Evi, belediye başkanı olduktan sonra aldı.

Bizden bir şey bulamazlar. 20 yıldır görev yapıyorum; hanımın veya çocuklarım benim makam arabama binmemiştir. Altınok'un bütün hassasiyeti bu.

MANSUR YAVAŞ SEÇİM KAMPANYASI PARASINI NEREDEN BULDU?

ABB başkanı kampanyaya 2,5 milyar para harcıyor. Nereden buldu bu parayı? Bir de 'Ankara'nın her yerinde benim resimlerim varsa bu haram parayladır' demişti. Siz söyleyene değil söyletene bakın.

İlçelerin tamamına gittiğimde Büyükşehir belediyesinin bir dikili ağacı yok ama küçük bütçelerle ilçe belediye başkanlarımız destan yazmışlar.

Sayın Yavaş partizanlık yaptı. Şimdi de 'benim parti kimliğim yok, herkesin başkanıyım' diyor. Sen herkesin başkanı olamadın.

MANSUR YAVAŞ'A DEM'LEŞME TEPKİSİ

Sayın Yavaş partizanlık yaptı. Şimdi de 'benim parti kimliğim yok, herkesin başkanıyım' diyor. Sen herkesin başkanı olamadın.

Sayın Yavaş, binlerce askerimizin, polisimizin, öğretmenlerimizin, Kürt vatandaşlarımızın katiline maalesef Apo bey demiştir. Demirtaş için 'bırakılmalı' dedi.

"DERDİ ANKARA DEĞİL"

Mansur Yavaş'ın bütün derdi Cumhurbaşkanlığı, Ankara değil. Geçen dönem 'aday olmayacağım' demiş. İnsan sözünün eri olacak. 'Aday olmuyorum' diyorsan aday olmayacaksın.

Savunma sanayinde güçlü olmazsanız geleceğe güvenle bakamazsınız. Türkiye kendi menfaatlerini sonuna kadar koruyan bir ülke. Atatürk'ün yapmak istediği ne varsa bunu AK Parti gerçekleştirmiştir.

"MANSUR YAVAŞ DEDİKLERİNİN HİÇBİRİNİ YAPMADI, BELEDİYE BAŞKANI'NDA VİZYON YOK"

Mansur Yavaş dediklerinin hiçbirini yapmadı. Ankaralıya 58 kilometre metro sözü var. Ama 5 santim bile metro yapmadı.

Büyükşehir belediye başkanında vizyon yok. Ankara kendisine 10 gömlek büyük geldi.

"ANKARA'NIN DURUMU VAHİM"

Ankara'nın durumu vahim. Ankara Büyükşehir Belediye başkanını bir şirketin başına getirseydiniz, şirketi batırırdı. Ankara'nın durumu maalesef bu. Ankara büyük bir köye doğru gidiyor.

"ULAŞIM ÇİLESİNİ BİTİRECEĞİZ"

Ankara'da ulaşım çilesini bitireceğiz. İnsanlar balık istifi gibi, burası Başkent. Başkent'teki insanlarımıza büyükşehir belediye başkanının reva gördüğü hayat bu. Hızlı şekilde bunu çözeceğiz.

Ankara'nın maalesef son 5 yılda ışıkları söndü, karanlık bir şehir haline geldi. Ankara'mıza 5 müze yapacağız.

ANKARA'YA ULAŞIM MÜJDESİ

Üniversite öğrencilerimize ulaşım ücretsiz olacak. Ankara'da ulaşım 24 saat devam edecek. Aktarmaları 1.5 saate çıkarıyoruz. Emeklilerimize ulaşım ücretsiz olacak.

Ankara'mızı trafikte zehirlenmekten, şehri de zehirlenmekten kurtaracağız. Böylece Ankara'yı yeşil doğası olan bir başkent yapacağız.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS DESTEĞİ

Üniversite öğrencilerimize ayda 1.500 TL karşılıksız burs vereceğiz. 10 bin öğrencimizin kalacağı evler yapacağız.

Ankara'da işsizlik problemini çözeceğiz. Hızlı bir şekilde 10 tane organize sanayi bölgesi yapacağız.

"SUDA YÜZDE 50 İNDİRİM YAPACAĞIZ"

Şu an Türkiye'nin en pahalı suyunu Ankaralı kullanıyor. Dolayısıyla suda yüzde 50 indirim yapacağız.

Ankara'ya Türkiye'de olmayan bir sistem getiriyoruz. 8 bin taksiyi Büyükşehir belediyesi olarak alacağız. Bunların tamamı elektrikli olacak.

"ÖĞRENCİLERE KANTİK KART İLE DESTEK"

Kantin kart getiriyoruz. İlkokul çocuklarına 200 lira, ortaokul çocuklarına 300 lira, lise öğrencilerimize ise 500 lira. Kantin kartı veriyoruz, çocuklarımız kantinde canları ne istiyorsa alabilecekler.

KADIN KOOPERATİFLERİNE DESTEK

Kadın kooperatiflerimiz var. Kooperatifçiliği teşvik edeceğiz. Ürettikleri bütün ürünlerini alacağız Ankara'da satacağız.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX