Yunan güçlerinden sert müdahele! Ortalık savaş alanına döndü

Yunanistan'ın asker ve polisleri, geçişlere kapalı tutulan Pazarkule Sınır Kapısı çevresinde bulunan göçmenlere gaz bombası ve toma ile müdahale ediyor.

1.03.2020 17:53:00

Yayın Tarihi

1.03.2020 18:02:00

Güncelleme Tarihi

Başta İstanbul olmak üzere Anadolu'nun pek çok kentinden Edirne'ye gelen mülteciler Yunanistan'la kara sınırının olduğu Karaağaç Mahallesi'ndeki Pazarkule Sınır Kapısı önünde ve Kastanies Sınır Kapısı ününde toplandı.

Yunanistan sınır bölgelerine jiletli tel çekerek, göçmenlerin sınırı geçmesini engellemeye çalışıyor.

Sınıra insan akınının yanı sıra Yunan güvenlik güçleri ile mülteciler arasındaki gerginlik de artarak devam ediyor.

Pazarkule ile Kastanies Sınır Kapısı arasındaki ara bölgede bekleyişini sürdüren mültecilere, Yunan güvenlik güçleri biber gazı, ses bombası ve tomayla müdahale ediyor.

10/12

11/12

12/12