Mezarlıklar şehit ailelerine bugün serbest

Adana'da şehit aileleri, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde şehitliklere ziyarette bulundu. Çevresi Türk bayraklarıyla süslenen Adana Asri Mezarlık Garnizon Şehitliğinde, Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Görevliler, ailelere kolonya, bayram şekeri, lokum ve çiçek ikram etti. Maske takarak yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı önlem alan aileler, Türk bayraklarıyla donatılan mezarlardaki çiçekleri suladı.

24.05.2020 14:42:00

Yayın Tarihi

24.05.2020 14:52:00

Güncelleme Tarihi
1/88

Her bayram olduğu gibi bu Ramazan Bayramı'nın birinci gününde de şehit aileleri ve yakınları Edirnekapı Şehitliği'ni ziyarette bulundu. Edirnekapı Şehitliği'ne gelen şehit aileleri ve yakınları, mezarları temizleyerek çiçeklerini suladı.

2/88

Şehit aileleri ve yakınları mezar başlarında dualar okudu. Şehitlikteki bayram ziyareti havadan görüntülendi.

3/88

"ÇOCUĞUM KURBAN BAYRAMI'NDA ŞEHİT OLDU"

1994 yılında şehit olan Bülent Karaköçek'in kabri başında dua eden babası Ahmet Karaköçek, "3 aydır gelemiyorduk. Bayram dolayısıyla izin aldık. Ben haftada 2-3 gün geliyordum fakat virüs dolayısıyla gelemedim. Bizim için hissedilecek bir şey yok. Zaten çocuğum kurban bayramında şehit oldu. Bizim için bayram diye bir şey yoktur." dedi.

4/88

2018 yılında şehit olan Sedat Mekan'ın annesi Özlem Mekan da sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen şehit ailelerine verilen ziyaret izni için, "Allah razı olsun devletimizden." dedi.

5/88

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından mezarlık ziyareti için muaf tutulan şehit yakınları, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde Edirnekapı Şehitliğine geldi. Kabir ziyaretinde bulunan aileler, Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.

6/88

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 1994'te teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Onbaşı İbrahim Çay’ın babası Şaban Çay, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmaları nedeniyle devlet büyüklerine teşekkür etti.

7/88

Tunceli'de 1995'te şehit olan Topçu Çavuş Yalçın Tursun'un babası Ömer Tursun ise kabir ziyaretinde bulunabildikleri için hem sevinçli hem de buruk olduğunu söyledi.

8/88

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri de şehit ailelerine karanfil dağıtıp, yiyecek ve içecek ikramında bulundu.

9/88

Edirnekapı Şehitliği'ndeki bayram ziyaretleri havadan görüntülendi

10/88

Edirnekapı Şehitliği'ndeki bayram ziyaretleri havadan görüntülendi

11/88

Edirnekapı Şehitliği'ndeki bayram ziyaretleri havadan görüntülendi