Onlar teröristlerin korkulu rüyası

Onlardan habersiz kuş uçmuyor! Teröristlerin korkulu rüyası 'Boralar'

7.11.2020 10:34:00

Yayın Tarihi

7.11.2020 10:35:00

Güncelleme Tarihi
1/25

Türkiye genelinde ve Suriye'de pek çok terör operasyonunda başarıyla görev alan, teröristlerin korkulu rüyası ‘Boralar’, zorlu görevlere gerçeği aratmayan tatbikatlarla hazırlanıyor.

2/25

Tokat Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'na bağlı subay, astsubay, uzman jandarma çavuş ve uzman onbaşılardan oluşan Boralar timi, her an göreve hazır bekliyor.

3/25

Demirören Haber Ajansı (DHA), ‘Boralar' timinin tatbikatını özel olarak görüntüledi.

4/25

Senaryo gereği, Tokat Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından yapılan istihbarat çalışmalarında, Kesikkaya mevkisinde yayla evinde 2 terörist olduğu bilgisine ulaşıldı. 

5/25

Teröristleri etkisiz hale getirmek için titizlikle hazırlanan Boralar'a keşif ve gözetleme için İnsansız Hava Aracı (İHA) da havadan destek verdi.

6/25

Aselsan'ın ürettiği dronsavarın da kullanıldığı tatbikatta, komandolar baskın yapacakları evin çevresine sızıp bölgeyi kontrol altına aldı.

7/25

Komandoların operasyon bölgesine intikalinde, sinyal kesici zırhlı kirpi aracı ve arama tarama köpeği ile yolda el yapımı patlayıcı (EYP) araması yapıldı. 

8/25

Yayla evinin çevresinde tedbirleri alan tim, evin kapısını kırarak yaptığı baskında iki teröristi sağ olarak ele geçirdi.

9/25

Başarıyla gerçekleştirilen tatbikatta ekiplerin titiz çalışması dikkat çekti.