Korkunç manzara bugün ortaya çıktı!

Sakarya'da 4 kişinin hayatını kaybetmesiyle, 114 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan havai fişek fabrikasındaki patlamanın ardından adeta savaş alanına döndü..

4.07.2020 09:33:00

Yayın Tarihi

4.07.2020 13:05:00

Güncelleme Tarihi
1/11

Sakarya'da havai fişek fabrikasındaki patlamanın ardından enkaz alanları sabahın ilk ışıkları ile birlikte gün yüzüne çıktı.

2/11

Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın 2’nci gününde sabahın ilk ışıkları ile birlikte enkaz alanları gün yüzüne çıkarken arama ekiplerinin enkaz alanında çalışmaları havadan görüntülendi.

3/11

Sakarya’da patlamanın meydana geldiği fabrika bölgesine çok sayıda itfaiye, sağlık, AFAD, polis ve jandarma ekibi sevk edilmişti.

4/11

4 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralanın olduğu patlamanın 2’nci gününde ekipler sabahın ilk ışıkları ile birlikte çalışmalarına hız verdi.

5/11

Patlamanın ikinci gününde bölgeye gelen ekiplerin yanı sıra kayıp olan vatandaşlar için Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı arama kurtarma köpekleri de alana getirilerek çalışmalara başlandı.

6/11

İş makinalarının çalışacağı bölgede daha öncesinde Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer (KBRN) çalışmaları yapılarak, gaz ölçümleri AFAD ekipleri tarafından yapıldı.

7/11

Ekiplerin KBRN çalışmaları sonrasında iş makinaları ile enkaz altında çalışma başlatıldı.

8/11

Patlama anından itibaren kayıp olan vatandaşları bulmak için seferber olan ekipler arama çalışmaları ve iş makinalarının enkaz kaldırma işlemleri devam ederken bölge havadan görüntülendi.

9/11

Öte yandan, Afet Kriminal İnceleme (AKİ) ekipleri bölgede kimliklendirme çalışması sürdürürken Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı patlamanın araştırılması için 10 Savcı’yı görevlendirdiği öğrenildi.

10/11

AKİ ekibi olay yerinde kimliklendirme çalışması yürütüyor.