İçinizi serinletecek tarif!

Yaz aylarının kavurucu sıcakları günden güne kendini daha çok hissettiriyor. Doğal ve vitaminli bir serinlemeye ne dersiniz? Hazır ve kalorili dondurmaları kenara bırakın, vereceğimiz tarif tam size göre. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz, sakız gibi uzayan limonlu dondurma tarifi!

5.06.2024 16:35:00

Yayın Tarihi

5.06.2024 16:35:00

Güncelleme Tarihi
1/13

TAM SİZE GÖRE


Hazır ve kalorili dondurmaları kenara bırakın, vereceğimiz tarif tam size göre. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz, sakız gibi uzayan limonlu dondurma tarifi!

2/13

BU BİR GERÇEK


Evde yapılan dondurmalar, hazır dondurmalara göre daha sağlıklı. Ayrıca ev yapımı dondurmaların diğerlerine göre daha lezzetli olduğu da bir gerçek.

3/13

SAKIZ GİBİ UZAYAN LİMONLU DONDURMA TARİFİ


Özellikle sıcak yaz günlerinde serinletici bir lezzet arayanlar için vereceğimiz dondurma tarifi harika bir seçenek. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, sakız gibi uzayan limonlu dondurma tarifi!

4/13

LİMONLU DONDURMA İÇİN MALZEMELER


2 su bardağı krema

1 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

1/2 su bardağı taze limon suyu

2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi

Bir tutam tuz

5/13

HAZIRLANIŞI


Bir kaba, krema ve sütü katalım. Daha sonra toz şekeri ve bir tutam tuzu ekleyerek birlikte karıştıralım. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırmaya ara vermeyelim.

8/13

Dondurmamızı dondurucudan alalım. Dondurmayı servis yapmadan önce birkaç dakika oda sıcaklığında bekletelim. Ardından, dilimleyerek veya küçük toplar halinde servis yapabiliriz.

10/13

PÜF NOKTALARI


Limonlu dondurma tarifinin püf noktalarından biri de limon kabuğu rendesi ve taze limon suyudur. Bu sayede dondurma daha ferahlatıcı bir lezzete sahip oluyor.

11/13

Dondurma kıvamını daha iyi tutmak için, dondurma yapımı sırasında kullanılan malzemelerin tamamen soğuk olmasına dikkat edelim.