Mikrop üflüyor! Aman dikkat

Hastalık Üflüyor… Aman Dikkat! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi sosyal medya hesabı X üzerinden paylaştığı video mesajda klima kullanımına dikkat çekti. Doğru kullanılmadığında ciddi hastalıklara yol açabiliyor. Aman dikkat...

11.06.2024 22:15:00

Yayın Tarihi

11.06.2024 22:15:00

Güncelleme Tarihi
1/12

Bakan Koca'nın doğru klima kullanımına ilişkin paylaştığı video da İç Hastalıkları Uzmanı Doç Dr. Emin Gemcioğlu klimaların yanlış kullanımı sonrası ortaya çıkabilecek hastalıklar konusunda uyardı. Peki klima kullanımında nelere dikkat edilmeli? Detaylar haberimizde...

2/12

Yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonrası vatandaşlar çareyi klimalarda buldu. Ankara Etlik Şehir Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Doç. Dr. Emin Gemcioğlu ise klimalardan kaynaklı hastalıklar konusunda vatandaşları tedbirli olmaya konusunda uyardı.

3/12

DİKKAT EDİLMEZSE HASTALIK ÜFLÜYOR!

Klimaların yoğun kullanıldığı ortamda nem miktarının azalmasına bağlı olarak hava kuruluğunun yaşandığında dikkat çeken Gemcioğlu, "Gözlerimizde ve üst solunumu yollarımızda kuruluklar gerçekleşiyor.

4/12

Özellikle farenjit, tonsilit gibi soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarını kolaylaştırıyor." dedi.

5/12

BAŞ AĞRINIZIN SEBEBİ: KLİMA OLABİLİR!

Öte yandan klimalar oda ısısını çok hızlı bir şekilde soğutmasının, baş ağrısı, kas ağrısına sebep olabilir diyen Gemcioğlu, "Bunların önüne geçilebilmesi için odanın nem oranının yüzde 40-50 oranında tutulması gerekiyor.

6/12

Aralıklarla pencerelerin açılıp odaya temiz hava sağlanması ve dış ortam ile iç ortam arasında da ısı farkının 7-8 dereceden yüksek olmamasına dikkat edilmeli" ifadelerini kullandı.