Engelli Murat'ın zorlu kar temizliği

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde doğuştan diz kapağından aşağısı olmayan 35 yaşındaki Murat Fidan, tek katlı evinin damında biriken karı güçlükle temizliyor.

25.02.2017 12:52:00

Yayın Tarihi

25.02.2017 13:00:00

Güncelleme Tarihi
1/8

Hürriyet Mahallesi'nde bekar olduğu için yaşamını tek başına sürdüren yüzde 85 engelli Murat Fidan, kendisine ait toprak evin üstünü temizlemek için merdivenlerden inip çıkarken ve temizleme esnasında zorluklarla karşılaşıyor.

2/8

Anne ve babasını kaybettikten sonra evlenen ve daha sonra eşinden ayrılarak tek başına yaşamaya başlayan Fidan, zorluklarla mücadele ederek hayata tutunmaya çalışıyor.

3/8

Özellikle kış aylarında 50-60 santimi bulan kar yağışlarında evinin üstünü temizlemekte zorlanan Fidan, merdivenden çıkarken düşme tehlikesi geçiriyor.

4/8

Kar yağdıktan sonra üzeri toprak olan damın akıttığını, bu nedenle mecburen temizlemek zorunda kaldığını anlatan Murat Fidan, şunları söyledi:

5/8

"Hem şekerim hem de tansiyonum var. Merdivenden inip çıkarken çok zorlanıyorum. Temizlemeye çalışırken zorlanıyorum. 80 metrekarelik evin üzerindeki karı 5 günde ancak temizliyorum. Tek korkum, düşüp bir yerlerimi kırmak. O zaman kim bakar bana? İş adamlarından ricam biri bana el atsada evime bir çatı yapsa. O zaman evin üstündeki karı temizlemek zorunda kalmam." DHA